Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна Іванівна Давиденко

«Я чотири роки просиділа в підвалі»

переглядів: 559

У той день, коли все почалося, я була вдома. Було дуже-дуже страшно. Племінник проїжджав повз і забрав мене з Первомайського в Донецьк. Ми були в Донецьку до вечора, але потрібно було повертатися додому. Я живу одна, чоловік помер в одинадцятому році.

У будинку дуже побитий дах, усе валиться, дуже великі тріщини, але ремонту ніякого немає. Не знаю, як вийду із цього положення.

Я чотири роки просиділа в підвалі

Я чотири роки, не роздягаючись і не роззуваючись, просиділа в підвалі із сусідами. У мене оперований тазостегновий суглоб, я і раніше дуже-дуже погано пересувалася, а зараз ще гірше. За мною доглядали сусіди, допомагали спуститися в підвал і вийти.

Бувало, що не тільки всю вночі, а й кілька днів там знаходилися. День на день не припадав. Снаряди летіли через нас і далі. Зараз пересуваюся з двома палицями, дуже слабо. У хаті ходжу з милицями, далі свого двору нікуди. У такому стані я і вийти щодня не можу.

Прошу інших привезти мені щось, якщо вони їдуть. Якщо хто поїхав у Селідове, прошу – і мені привозять. Я отримувала гуманітарну допомогу. Це була дуже хороша підтримка, тому що пенсії не було ні в сусідки, ні в мене.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2014 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна здоров'я житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) малозабезпечені перший день війни їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій