Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

 Юрій Йовбак 

Посада директор Опорного навчального закладу «Щасливський навчально-виховний комплекс «ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» Пристоличної сільської ради Київської області.

"Війна змусила багатьох українців змінити своє життя, а особливо вплинула на найцінніше – наших дітей. Не оминули наслідки війни і юних вихованців Академії ФК «Шахтар», які знайшли свій прихисток у нашому навчальному закладі. Учні зіткнулися із великим навантаженням – уроки, тренування, адаптація на новому місці – усе це помітно вплинуло на дитячу психіку.

Колектив нашої школи постав перед складним завданням: допомогти вихованцям у новому середовищі, захистити від гнітючих думок. Тоді нікому навіть на думку не спадало, що наш заклад стане для юних спортсменів донецького футбольного клубу рідною домівкою. Війна знову внесла корективи у життя наших вихованців: однак ми продовжуємо працювати разом, бо ж щиро переконані, що наші юні таланти використають набуті знання на благо рідної України!"