«Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання»

Микола Палажченко

Викладач історії Комунального закладу Київської обласної ради «Стрітівський педагогічний фаховий коледж кобзарського мистецтва»

Війна триває не тільки на полі бою, але й в інформаційному просторі

«В умовах війни освітяни зіткнулася з безліччю викликів: це і безпека наших студентів під час навчання та психологічно-емоційний стан як здобувачів освіти, так і педагогів закладу. Тому саме сьогодні, вважаю, під час повномасштабної війни росії проти України нам треба бути уважними з інформацією. Війна триває не тільки на полі бою, але й в інформаційному просторі. Основний акцент у своїй роботі зробив на медіаграмотність.

Кожне заняття починається з обговорення актуальних новин з фронту. Після чого ми зі студентами проводимо історичні аналогії, розбираємо фейки країни-агресора.

Я дуже люблю свій предмет.

Історія – це тисячі маленьких історій про людей і їхні життя, про держави і їхні особливості. Історія вчить критично мислити, розуміти багато речей. А ще вона вчить любити своє минуле, свою Батьківщину, пишатися й аналізувати помилки.

Тому я дуже хочу, щоби діти відчували любов, а не страх.

Специфіка дистанційного навчання спонукає шукати нові шляхи для доведення матеріалу для студентів. Сучасні студенти активні в інформаційному просторі. Важливе місце в іміджі сучасного викладача є профіль в соціальних мережах. Вони стежать за дописами викладачів і дуже важливо, які матеріали розміщує викладач на своїй сторінці. Я користуюся цією можливістю та публікую дописи на культурно-історичні теми» .