Салюк Юлія, учениця 8 класу Ліцею №1 міста Хмільника Вінницької області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Мазур Світлана Петрівна

Моя Україна майбутнього

Ми живемо у складний час – у час, коли в Україні триває війна. Війна прийшла непрохана й неждана, принесла нам біди та страждання. Вмирають люди, гине природа, руйнуються будівлі, і це все тільки через те, що росіянам захотілося вторгнутися на наші землі та знищити нашу націю, наш народ, наші традиції, нашу мову. Тому що у 2014 році, коли росія вперше на нас напала, ми не згуртувалися та не дали потужну відсіч, і зараз маємо те, що маємо.

Якби ми не зволікали, а одразу допомагали  ЗСУ, підтримували військових, якби усі чоловіки були задіяні у війні, то, можливо, вона не застала б нас знову у 2022 році.

Мир для мене сьогодні -  це не просто відсутність конфліктів та війни, а й активна праця над змінами у світі. Мир – це підтримка прав людини та розвиток культури миру. Він відіграє важливу роль у житті суспільства. У мирний час люди насолоджуються прожитими днями, радіють дрібницям та будують плани на майбутнє.

Проте зараз нам не вистачає миру, спокійного життя – без тривоги, без війни та без негараздів.

Як виглядає моя Україна майбутнього? Зараз розкажу. У моїй країні майбутнього немає війни, ворожнечі, злиднів, нещасть, суперечок, хвороб, вірусів, та негараздів. Моя Україна майбутнього живе і процвітає. Вона стала найвпливовішою країною Європи, повернула  свої землі, не залежить від інших країн, уклала різні торгові договори з іншими країнами, повернула собі ядерну зброю, і тепер ніхто не посміє напасти на нас.

У моїй країні майбутнього Батьківщина відкрила завод по виготовленню військової техніки - танків, літаків, кораблів та зброї. Українські військові завжди напоготові і у разі  раптового нападу, маючи високоякісну зброю, одразу дають потужну відсіч ворогам.

В Україні відкрили нову підводну печеру, вкриту золотом та коштовним камінням. Завдяки такому відкриттю Україна розбагатіла, знизила ціну на податки, продукти та на інші товари, підвищила зарплати та пенсії – тепер середня зарплата в моїй країні становить 20 тисяч гривень. Тепер дуже цінуються такі професії: вчитель, лікар, поліцейський, пожежний, військовий та інші. Ці професія цінуються та високо оплачуються. 

Крім того, в Україні відкрили екологічні заводи для переробки сміття, ухвалили нові закони щодо утилізації відходів та збереження навколишнього середовища. Завдяки цьому все моє майбутнє України проживає в чистому оточенні, дбаючи про природу та інших людей.

Як тільки закінчиться війна і буде наша перемога, я одразу зателефоную своїм рідним та друзям і піду святкувати та радіти українській перемозі. Далі допомогла б людям з відбудовою їхніх будинків, здала б кошти на відбудову України, думала б як рухатись далі та які в мене плани на майбутнє.

Українa — країнa, якa зaзнaлa випробувань війни та конфліктів, aле не здaвaлaся перед ними. Ми переживaємо складний період, але мaємо силу й волю для перемоги. Нaшa мaйбутність лежить у нaших руках, у нaшій здaтності змінити ситуaцію нa крaще.

Подолaвши труднощі війни, ми зростaємо сильнішими та більш злaгодженими. Укрaїнa нa шляху до миру, процвітaння та гaрмонії. Нaшa віддaність, рішучість тa злaгодa ведуть нaс до мaйбутнього, де ми будемо рaзом будувати сильну, процвітaючу тa щaсливу держaву для нaступних поколінь.