Пономарьова Дар’я, студентка 2 курсу ВСП "Могилів-Подільський технолого-економічний фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету"

Вчитель, що надихнув на написання есе - Ільєва Олена Петрівна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

24 лютого 3:40 на територію Луганської області зайшла перша колона російських танків. Початок злочинного повномасштабного вторгнення росії в Україну... За весь час війни в Україні загинули цивільні та діти (більшість яких примусово вивозили з України в росію).

За цей час зруйновано об’єкти цивільної та критичної інфраструктури. Війна принесла біль та страх до кожного будинку... Але ми стали на захист незалежності нашої держави і гідно боронимо Україну разом.

Українська історія та традиції наділені великою силою, яка виявляється у вмінні подолати усі випробування. Мова, якою я спілкуюся, — українська, є генетичним код нації, душею нашого народу і витвором культурного багатства. Розмовляючи на рідній мові, ми розуміємо свою ідентичність та підтримуємо рідне мовне середовище. Вона несе у собі традиції, вірування, історію та унікальність українського народу.

Я пишаюся тим що українська мова- одна з наймилозвучніших мов світу. Також, наші народні звичаї, вишиванки, пісні — усе це втілює в собі дух та енергію українського народу. Пишаюсь, що можу брати участь у цьому живому та колоритному спадку.             

Українська ідентичність також збагачена величезною силою солідарності та гідності. Історичні випробування вчили нас боротися за свої права та свободу. Спільна воля до незалежності формує в мені почуття гордості за мою націю. Бути українкою — це бути частиною теплої та гостинної спільноти, де цінуються традиції, сім’я та взаємопідтримка.

А утримання та розвиток української мови, традицій та обрядів допомагає утверджувати національну ідентичність, яка є основою для об’єднання та подолання будь-яких труднощів.

Не менш важливою є гостинність та теплота українського народу. Здатність прийняти гостей та поділитися теплом серця створює неповторний затишок для тих, хто відвідує Україну.

Українська нація визначається своєю незламністю духу та надзвичайною силою, яка виявляється в найскладніших періодах історії.

Перш за все, це відображається у вмінні стояти на захисті своїх  прав, незважаючи на випробування. Невгамовне бажання незалежності та свободи стало основним у цій війні. Українці воліють виборювати своє місце під сонцем навіть у найтяжчих умовах. Це проявляється у вмінні залишатися міцними й рішучими під час труднощів, демонструючи світові приклад справжньої стійкості.

А загалом, незламна воля та сила української нації проявляються  в гідності, вірі у свій шлях, та здатності воскресати з руїн. Це створює особливий образ українців, які в найтемніші моменти історії вистоюють з прагненням до свободи, справедливості та гідності.

Також, будучи студенткою я зрозуміла, що ми, як активна частина суспільства, можемо внести вагомий внесок у забезпечення перемоги країни.

По-перше, ми можемо поглиблювати свої знання та навички, щоб стати кваліфікованими фахівцями в різних галузях і відповідно це буде сприяти економічному розвитку нашої країни.

По-друге, студенти можуть брати часть у волонтерських, громадських ініціативах та допомогти тим, хто потребує підтримки, що є елементом побудови патріотизму.

Взагалі, студенти мають можливість внести внесок у різні аспекти життя країни, сприяючи її розвитку та перемозі. Тому, ще в перший день війни я зрозуміла, що не можу сидіти, склавши руки і почала займатися волонтерською діяльністю.

Спочатку це була допомога волонтерам, плетіння сіток, приготування їжі. А на разі будучи студенткою, я активно долучаюся до процесу освіти та навчання, оскільки вважаю, що освічений народ — це основа для розвитку країни. Я дотримуюсь принципу відповідальності та активно беру участь у громадському житті. Також, ми об’єдналися усім коледжом та долучаємося до різноманітних волонтерських ініціатив.

Ми донатимо, проводимо збори кришечок для протезів, ярмарки на допомогу для ЗСУ і багато чого іншого. Тому, для українських студентів немає нічого неможливого!  Ми продовжуємо жити, працювати та навчатися, незважаючи на усі перешкоди.

Ще в дитинстві я мріяла зустріти супергероя, який буде захищати мене від усіх перешкод на моєму шляху. Але тільки зараз зрозуміла, що бути українкою — це моя суперсила. Українська жінка володіє внутрішньою силою та стійкістю.

Історія нашої країни про те, як українці переживали труднощі та визначні моменти з великою гідністю. Ця стійкість є нашою суперсилою в будь-яких життєвих обставинах.

Отже, бути українкою — це мати у собі неймовірну силу та гордість за свою культуру, що робить нас особливими та надійними стовпами національної ідентичності.