Переселенцями не народжуються, а стають, коли війна раптово уривається в життя людей, країну, націю. Так сталося і з нашою родиною. Наша сім'я в складі чотирьох осіб жила в Донецьку, у районі шахти «Октябрська», на вул. Енгельса на початку війни.

Страхи воєнних дій, що відбуваються в районі Донецького аеропорту й у районі шахти «Октябрська», нам довелося терпіти до липня 2014 року. У період обстрілів доводилося ховатися в підвальних приміщеннях.

Через небезпеку для життя наша сім'я була змушена покинути Донецьк 15 липня 2014 року і виїхати до Маріуполя. Там ми орендували квартиру у Східному мікрорайоні. Знайшли роботу, влаштували дитину до школи у вересні 2014 року.

Війна дісталася і сюди. Вона увійшла, нікого не питаючи, і в це тихе затишне місто.

Оскільки наша сім'я проживала на околиці, нам знову довелося пережити жахи війни. Тому що саме ця частина міста неодноразово наражалася на обстріл з боку Широкиного, де йшли бойові дії.

У результаті довелося переїхати до Центральної України, якнайдалі від жахів війни.

Стреси, пов'язані з бойовими діями, часті переїзди, зміна житла й оточення, матеріальні негаразди – усе це згубно позначалося на психологічному та фізичному стані дітей. Нам потрібно було їх захищати та підтримувати в цей нелегкий час. Бути сильними, хоча самі були не в меншому стресі.

До всього того, що випало пережити, додалася ще одна невтішна новина.

Медичне обстеження нашої старшої дочки Анастасії показало ваду серця.

Необхідно було ставити пружинку [оклюдер]. На операцію грошей не було. Лікар підказав звернутися до Гуманітарного Штабу Ріната Ахметова. Ми зателефонували на гарячу лінію, розповіли про свою потребу й цей стан справ, попросили допомоги. Через невеликий проміжок часу нам повідомили радісну новину – пружинка буде, можливість операції реальна.

4 квітня 2017 року було проведено операцію нашій дочці. Хочеться висловити подяку Гуманітарному Штабу Ріната Ахметова. Дякуємо, що підтримуєте сім'ї переселенців продуктовими пакетами. Ця допомога для нас була дуже вчасною в чужому місті. І також дякуємо, що допомагаєте дітям Донбасу та їхнім сім'ям справлятися з непростими викликами в цей непростий час.