Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Володимирівна Озоліна

«Виїхали, узявши лише літні речі та кішку»

переглядів: 52

Мені 63 роки. У мене є чоловік, сорокарічна донька і одинадцятирічна внучка. До 2014 року ми жили в місті Первомайськ Луганської області. Коли почалися бойові дії, переїхали в місто Золоте. А звідти через повномасштабну війну виїхали в Полтаву. Зараз винаймаємо тут квартиру. 

Спочатку ми не думали, що війна буде такою жорстокою і довгою, тому деякий час залишалися з чоловіком вдома. А доньку з онучкою відразу відправили у Полтаву. Вони виїхали з перевізником. Коли стало небезпечно, і ми поїхали на своєму авто до доньки. Узяли тільки літні речі й кішку. Донька також забрала кішечку. З домашніми тваринами було складно знайти житло. 

Ми з донькою втратили роботу. Донька не працює, бо онучці складно самотужки займатися онлайн, тому вона допомагає їй. Живемо на мою й чоловікову пенсію та «переселенські» виплати. Отримуємо гуманітарну допомогу від місцевої влади та різних організацій, за що дуже вдячні. 

Я досі не можу нормально спати. П’ю заспокійливі. Від стресу з’явився цукровий діабет. Тяжко вдруге кинути домівку і всі речі. Зараз наше місто окуповане. Не знаємо, що з нашою квартирою. 

Моя сестра живе в росії. Ми перестали спілкуватися, бо я не розділяю її поглядів. Більше в мене немає родичів. Батько помер у чотирнадцятому році, коли почалася війна. А мама – два роки тому. Я навіть не змогла з’їздити на її похорон. 

Чекаємо літа. Думаємо, що тоді ситуація має змінитися.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Золоте 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота неповні сім'ї літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій