Корнєв Сергій, учень 10 класу Дніпровського ліцею Петро-Михайлівської сільської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе: Коляда Інна Олександрівна

«Моя Україна майбутнього»

Україна  в  майбутньому - це доволі складна тема, але я намагатимусь все ж таки розкрити своє бачення прийдешнього рідної і неповторної, незалежної і нескореної Батьківщини.

Найголовніше питання сьогодення - мир в Україні, припинення збройного конфлікту і повернення територій до 1991 року, а також надання гарантій безпеки,наприклад, вступ до НАТО.

Пам’ятаймо, що мир - це чисте блакитне небо; це сонечко, що зігріває своїми промінцями все навколо; це тиша і спокій, спів соловейка і стежечка у полі; ліс зі своїми принадами; це усміхнені очі радісних дітей і батьків, бабусь і дідусів; пісні, що линуть; це цікаві походи і поїздки … Мир — це любов і щастя, спокій і захист, дім і робота, навчання і політ мрії, безтурботність і творчість.

Після Перемоги у війні з РФ, звичайно, не завадило б провели низку реформ: судову, правову, економічну, адміністративну, медичну, освітню… Я хочу жити в країні, подібній до Норвегії або Фінляндії, які, на мою думку, є ідеалом держави (ці країни мають стійкий баланс в економіці, соціальній політиці…)

А як же люди? А що ж люди?  Мені хотілося б, щоб українці були щасливі, освічені і мали рівні права, тому що ми працьовиті, талановиті, добрі, милосердні.

Важливо, щоб у нашій країні були вітчизняні продукти, які купляють не, тому що вони дешеві чи українські, а, тому що вони реально якісні, щоб словосполучення "вироблено в Україні" асоціювалося з якістю на світовому ринку.

Сподіваюсь, що колись буде менше  емігрантів, а навпаки - більше іммігрантів. Маю надію  на високий рівень життя населення.

Зовнішня політика. Було б непогано, якби Україна стала членом ЄС і НАТО.

А тепер саме цікаве: які відносини повинні бути між Україною і Росією? Особисто я вважаю, якщо у майбутньому уряд Росії зміниться, буде поважати територіальну цілісність і суверенітет України, то чому б не здружитися? Я знаю, що для багатьох це звучить смішно, абсурдно, чи навіть божевільно, але чому б і ні?

Згадайте Францію і Британію, вони майже всю історію воювали між собою (Англо-французька війна 1202-1214, Англо-французька війна 1557—1559, Англо-французька війна 1627—1629, Столітня війна, Семирічна війна, Наполеонівські війни), а якщо і не воювали, то намагалися насолити  один одному (Франція підтримувала Американську революцію), але зараз вони -  друзі, які навіть і не думають про війни.

Або згадайте Німеччину і Францію, вони теж майже всю історію воювали (Семирічна війна, Наполеонівські війни, Франко-прусська війна, Перша світова війна, Друга світова війна), причому Франція зазнала більше страждань від Німеччини, чим від Британії, але, не дивлячись на це, зараз вони - приятелі. Так чому тоді дружба не можлива між Росією і Україною? Можливо, нинішня війна - це та сама остання війна, після якої буде мир і спокій?

Я хочу,щоб це було так. Вірю в щасливу долю неньки – України!