28 квітня 2023 року російські військові завдали ракетних ударів по Україні. Дві ракети влучили у багатоповерхівку міста Умань на Черкащині. Загинуло 23 людини. Серед жертв атаки – 64-річний Володимир Макаровський. Він помер від важких поранень у лікарні.

Він помер від важких поранень у лікарні

Володимир Макаровський – миколаївський рокмузикант, вокаліст, гітарист гурту «Фокстрот». Був одним із перших, хто виконував важкий метал в незалежній Україні. Володимир співпрацював з українськими виконавцями, зокрема, з Джамалою й Alyona Alyona.

«Дядя Вова Макаровський… Друг, музикант, вчитель. Саме він дав мені зрозуміти, як можна і потрібно виконувати якісний рок англійською. Якщо потойбічний світ існує, він знайде там непогану компанію дружбанів, з якими можна круто поджемити. Спочивай з миром…», – написав друг та учень музиканта Антон Слєпухін.

«До нього завжди можна було зайти в гості, попити чаю і поговорити про музику. Він допомагав, навчав молодих рокерів усього, що вмів і знав сам. Справжній музикант і людина…», – розповів знайомий загиблого Павло Анікеєнко.

«Пап, я впевнена, що ти вже десь там співаєш і радієш… Любимо тебе», – написала дочка музиканта Олександра. Вона опублікувала відео, де Володимир грає на гітарі для своєї маленької онуки.

У загиблого музиканта залишилися донька та онука.

Історія з instagram каналу Victims of russia.