61-річний Юрій Прилипко загинув 3 березня 2022 року у Гостомелі. Він їхав до моста в Ірпені, де чекала машина з гуманітарною допомогою: ліками, їжею, ковдрами, генераторами. По автомобілю, в якому рухався Юрій, російська армія відкрила вогонь.

Він їхав до моста в Ірпені

Поряд із ЖК «Покровським» авто потрапило під повторний обстріл. Коли Юрій Ілліч вийшов, у нього поцілив снайпер. Поруч загинули Іван Зоря та Олександр Карпенко, який жив неподалік і намагався допомогти.

Юрій Прилипко родом із Гостомеля. Закінчив вісім класів середньої школи і вступив до Катюжанського сільського професійно-технічного училища №21 на спеціальність «Механізатор меліоративних робіт». Згодом здобув вищу освіту у системі політичної освіти. Проходив військову службу.

Деякий час працював водієм. Потім – заступником голови кооперативу «Нектар», а з 1993 року став підприємцем у сфері будівництва.

«Батько був успішним підприємцем, збудував за своє життя великі складські комплекси. Любив людей, прагнув допомагати, спілкуватися – це було його хобі. Також він обожнював тварин. Цінував чистоту і порядок у всьому, тому часто у вільний час прибирав. Висаджував дерева. Сміливий, добрий, цілеспрямований, вольовий, рішучий, комунікабельний та надзвичайно дієвий», – сказала про батька донька Надія.

Юрій Прилипко представляв рідну громаду в Ірпінській міській раді протягом трьох скликань. У 2015 році став селищним головою Гостомеля, згодом очолив Гостомельську об'єднану територіальну громаду.

Поховали Юрія Ілліча на кладовищі у Гостомелі. У нього залишилися дружина, троє дітей та онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.