Святий Миколаю, вітаю тебе з усіма прийдешніми святами! Любий Миколаю, я пишу тобі листа під час не духе приємного становища, але я впевнений, що все буде добре. У цьому листі я бажаю тобі всього найкращого та звертаюся до тебе з проханням подарувати мені гарний подарунок (хотілося би звичайно телефон, бо в мене не найкраща модель та й стан у нього не найкращий, але звичайно вирішувати тобі) .

Цей рік був для мене найважчим, тому що: почалася війна, помер мій любий дідусь, розбомблені усі школи в моєму місті Костянтинівка і я не ходжу до школи і не зустрічаюся зі своїми шкільними друзями, цілодобово чути звуки гармат та реактивних ракет.

Мій дідусь дуже хвилювався, коли почалася війна і в нього не витримало серце. В нього стався інфаркт. Було дуже страшно, коли мій сильний дідусь став слабим і кволим. На той час не було в місті ні лікарів ні ліків, в лікарні нічим йому не змогли допомогти і дідусь помер. Я дивився на мертвого дідуся і не вірив, що він вже ніколи до мене не озветься, не обніме мене, не посміхнеться. А коли його ховали на цвинтарі, теж чулися постріли і вибухи.

Від звуків гармат та ракет мені було дуже страшно і я виїхав з мамою з рідного міста. В новому місті я пішов до нової школи, але в мене не з’явилося нових друзів. Я зрозумів, що крім рідного міста та рідного дому немає місця краще!!! Я сподіваюся, що скоро скінчиться війна, настане мир, відбудуються школи і я зможу навчатися у своїй рідній школі зі своїми друзями.