5 березня 2022 року 56-річна Наталія Солдатенко (Рудоман) пила чай у власному домі в селі Старомлинівка на Донеччині. У той момент в оселю жінки прилетів снаряд російської армії, який відібрав її життя.

Від її будинку залишилися лише уламки

«У перший тиждень повномасштабної війни російські військові нещадно обстрілювали громаду. Наталя Дмитрівна була вдома, вона пила чай поряд зі стіною, в яку й прилетів снаряд. Від її будинку залишилися лише уламки. Того дня також загинули сусіди жінки – Ілля Баран та Іван Яцун», – розповів Сергій Барановський, односельчанин.

Наталія народилася у селі Старомлинівка. Закінчила місцеву школу №1. Працювала у колгоспі. А коли він розпався, займалася домашнім господарством.

«Вона була доброю жінкою, готовою завжди прийти на допомогу. З 2015 року у селі практично не було роботи. Тож Наталя Дмитрівна підпрацьовувала: могла комусь скопати город, допомогти по господарству. Також мала і своє домашнє господарство... Ще до повномасштабної війни померли батьки і чоловік Наталії. Вона жила одна. Після загибелі сусіди зібралися біля братньої могили радянським військовополоненим у селі і там її поховали», – додав Сергій Барановський.

Історія з instagram каналу Victims of russia.