2 березня 2022 року російські військові здійснили авіаналіт на будинки, що на вулиці Грецькій у Маріуполі. В одному з них перебувала сім’я Горбенків – мама Вікторія та її доньки Яна і Дар’я. Усі вони загинули.

Від будинку нічого не залишилося

«Від будинку нічого не залишилося. Пізніше сусіди збирали шматки тіл на своїх городах і дахах», – розповіла знайома загиблих Зоя Рудова.

Дар’ї Горбенко було 22 роки. Освіту здобула в Маріупольському державному університеті на факультеті дошкільної освіти. Працювала вихователькою в дитячому садку №11 «Журавлик».

«Її матір була нашою вихователькою в садку, і Дар’я теж працювала вихователькою. Який жах, вона була такою життєрадісною. Ми її за два тижні до початку війни бачили на пірсі, поспілкувалися. Дар’я мала плани на майбутнє…» – розповіла знайома загиблої Юлія Пасецька.

Дар’я Горбенко мала активну громадянську позицію. Зокрема, з 14 по 28 лютого 2022 року планувала брати участь у громадському обговоренні Державного інвестиційного проекту зі створення Музею науки в Маріуполі.

«Ми так надіялися що вона жива. Дуже боляче. Назавжди буде в наших серцях і думках», – сказала знайома Дар’ї, Наталія Бушма.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/