Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга

«Важко переживати втрату житла й знайомих людей»

переглядів: 166

Ми мешкали неподалік комбінату «Азовсталь» у Маріуполі. Я працюю в ДСНС, і в день, коли почалася війна, оголосили збір-аварію. 17 березня у двір нашого дому влучила авіабомба, тож стало ніде жити, бо будинок зруйнувався. Це було о пів на першу годину ночі. Нам не одразу надали дозвіл на виїзд, оскільки ми працювали в екстреній службі. Тому ми не виїхали у перші дні. 24 — 25 лютого працювала я, а чоловік ще 1 і 3 березня. 

З центру міста було виїхати легше, але оскільки ми жили на лівому березі - неподалік місця, де йшли бойові дії, нам було важко. До того ж, ми лишилися без машини, бо в неї влучив снаряд. Ми шукали людей, які погодилися вивезти нас до Бердянська. Десять днів ми не могли звідти виїхати, оскільки евакуаційні автобуси не випускали, а більше ніяких не було. Все ж згодом ми поїхали до Мелітополя, а звідти — до Запоріжжя. Зрештою, ми приїхали до Одеси до родичів, знайшли тут роботу. В Одесі й ціни демократичні, й люди доброзичливі, допомагають нам.

Важко переживати втрату житла і розуміти, що деяких людей, яких я знала, вже немає. 

Найбільше шокують людські втрати, тому що скидали бомби на житлові будинки й на драмтеатр, у якому теж були люди. Ми дуже сподіваємося на перемогу, щоб уже був мир, і щоб не боятися обстрілів. Хочеться, щоб наші діти були щасливі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота внутрішньо переміщені особи окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій