Євгенія покинула рідний Харків зі своєю сімʼєю, а вже через рік мусила облаштовувати нове життя самостійно. Матеріал Радіо Свобода.

«Ми з сімʼєю переїхали до Києва, але за рідний Харків тримались до останнього. Через рік життя тут ми з чоловіком розійшлись. Дитина залишилась з ним через кращі умови проживання, а я пішла, фактично в нікуди. За два місяці потрапила на проєкт (програма підтримки ВПО-матерів TakTion від громадської організації «Так Штаб») Важко описати той мій стан, я була така якась розбалансована, ніяка…

У мене ні цілей не було, ні бажання щось робити. А там мені показали, що не варто замикатися у собі, не боятись говорити про проблеми з іншими, шукати шляхи розвʼязку. І якось отак, потроху, мене витягли з тої безодні. Зараз я влаштувалась на роботу, маю житло. Тепер я краще розумію себе та свою дитину, стало легше спілкуватись», – ділиться пережитим Євгенія, яка долучилася до програми соціально-психологічної допомоги.

«Ми зробили так, щоб наші учасниці відчули, що вони нарешті у безпеці, і вона нікуди не зникне»

Жінка, за словами експерток проєкту, зіткнулася з поширеною проблемою для ВПО: соціальна ізоляція. Люди виїжджають зі складних, часто критичних умов і потрапляють у незнайомий соціум, де у них, часто, нікого нема. Цю проблему важко вирішити самостійно.

Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.