Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Сучиліна

«У січні 2015 року до нас у двір прилетів снаряд»

переглядів: 622

Світлодарськ виявився в епіцентрі військових дій до зими 2015 року. Прильоти снарядів по місту лякали місцевих мешканців. Навіть у 2021-му тиші тут немає.

Було літо 2014 року, червень. Почалися обстріли, у нас дитина дуже злякалася, і ми виїхали до Бердянська. Сиділи там, тому що до нас у місто заїхали танки.

І все почалося. У лікарні знесли ворота, просто почали стріляти з «Градів», танків. Я тоді схудла за тиждень, напевно, кілограмів на дев’ять, тому що не могла зрозуміти, що відбувається. Я такого в житті не бачила.

Були прильоти по місту – усе було. І в січні 2015 року до нас у двір прилетів фугасний снаряд і вибухнув. Навіс постраждав, паркан цегляний упав. Сам будинок, слава Богу, не зруйнований. У нас більярдна під будинком, і коли страшно було, ми там сиділи.

Знову молодша дитина сильно злякалася. Загалом, ми поїхали. Але в нас робота відповідальна, ми не повинні місто залишати без води. Нам на роботі всім дали два тижні за свій рахунок, і ми сюди повернулися.

Зараз чоловік теж до нас на станцію влаштувався з горем навпіл, тому що дуже важко в нас влаштуватися на роботу.

У нас досі стріляють періодично. Зараз затишшя, потім буває ні з того ні з сього починається стрілянина серйозна. З важкого озброєння і з танків стріляють, і з САУ буває. Рідко, але стріляють. Тому в безпеці ми себе не відчуваємо.

Ходиш у стані дуже пригніченому; у душі, у житті якоїсь радості немає. Радість точно зникла. Ходиш якийсь пригноблений, хочеш, щоб швидше все це закінчилося. Хочеться жити нормально, спокійно, як раніше, до 2014 року. У нас тоді було все добре. Я мрію про те, щоб закінчилася війна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Світлодарськ 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 2015 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення робота внутрішньо переміщені особи перший день війни 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій