Воловик Олена, 8 клас
Драбівецький навчально-виховний комплекс «загальноосвітній школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад» Золотоніського району Черкаської області Новодмитрівської сільської ради
Вчитель, що надихнув на написання есе: Охріменко Марина Григорівна

Моя Україна майбутнього

Якою є Україна майбутнього - якою я бачу свою рідну країну.В усіх різні бачення до цього: у когось вона може бути незламною, сильною, розвиненою державою. У когось іншого буде вже і інша думка. Але чужі думки і бачення мене не хвилюють.

Наша країна пройшла, пройде не маленьку дорогу до колишньої перемоги і до майбутньої перемоги.Так, я не думаю а знаю, що наша країна переможе. Але ж яка вона буде в майбутньому, що зміниться?

На мою думку, в Україні вийде дуже багато нових приладів, наприклад: смартфони, ноутбуки, комп’ютери і тому подібне. Мені здається, що ,,нокіа” в нашому світі через десятиліття уже не буде. Будуть лише круті смартфони. Ті, що в теперішній час самі найкращі смартфони в майбутньому напевно будуть відстійні.Дехто думає, що в майбутньому будуть літаючі машини, буде багато роботів і різноманітних технологій.

Може буде і таке, але це незалжить від часу, коли це зроблять. Це залежить від людини. Якщо вана зможе придумати як це зробити - все можливо.

На мою думку, у школі через декілька років не буде паперових щоденників, а будуть лише електронні, але поки це лише припущення. Ніхто не може сказати точно, що буде в майбутньому. В кожного буде по-своєму. Залежить, що саме вони хочуть. Наприклад, вчитель історії, напевно, хоче, щоб Україна була в історичному контексті. А вчитель української мови хоче, щоб люди в Україні популяризувати чисто українську мову.

Я переконана, Україна майбутнього - це прекрасна та забезпечена держава: щоб її поважали та цінували в Європі та й по всьому світу, щоб у нашу країну приїжджали у справах та відпочити громадяни з сусідніх країн; щоб людей прваблювало чисте повітря та, мальовничі краєвиди та дбайливо збережені історичні пам'ятки. Насамперед наша майбутня країна буде без страху!

І я вірю: в українців є віра в перемогу, можливість бути щасливими, попри всі негаразди. Можливо, я дуже багато мрію та змальовую майбутнє надто ідеальним, але для того, щоб досягти такого рівня, потрібно дуже багато працювати, переймати провідний досвід інших країн. Але, якщо вважати, що в майбутньому буде ,,щ гірше” то воно так і буде. Мабуть, тому наша країна має купу проблем, що більшість наших людей особливо літніх, завжди кажуть: ,,ой а що ж буде дал?”. Просто руки опускаються, коли таке чуєш.

Якщо сподіватися на краще, то і майбутнє нашої країни стане набагато позитивнішим! Корисну хотяб просто заспівати: ,, усе буде добре для кожного з нас!” як популярний музичний гурт ,, Океан Ельзи”. Та вселити в людей оптимізм та віру в майбутнє. У мене є мрія про яку яб хотіла розповісти. А майбутнє України у моїй мрії прекрасне і люди в ній чудові: вони вільні та творчі на роботі, запальні та підприємливі у навчанні, доброзичлеві. Українцям взагалі притаманні доброзичливість та гостинність - твори багатьох українських письменників нас у цьому переконують.

Культурне та мовне розмаїття в Україні майбутнього не сприймаєся як проблема. Яка ж це проблема? Це дар - Божий! Це культурне багатство, можливість долучитися до кількох картин світу одночасно! У когось в країні немає такого скарбу, а в нас є! В Україні майбутнього кожна людина поважає себе та інших, вона легко може перейти на мову сусіда, вона хоче навчитися мові співбесідника, підтримати розмову. І так само робить сусід: він вважає собі за честь говорити нашою мовою.

В цих двох абзацах я розповіла, що в мене є мрія про те, яка в мене буде Україна в майбутньому.

Наша перемога - це теж майбутнє. Яке ж я бачу життя після перемоги? Звичайно ж, щасливим. Наші захисники і захисниці відвоюють території які по праву нам належать адже Україна ніколи ні з ким не вступала у військові конфлікти, а лише захищає свою землю. Потім ми відбудуємо зруйновані будинки та відновимо інфраструктуру. Нам не потрібно буде вступати в НАТО, бо воно саме цього захоче.

Напевно, десь таке майбутнє нас чекає, Це я точно знаю, тому що Україна переможе. Всі українці - це знають.

Майбутнє буде усіх різне. Воно залежить від самої людини. Вона має поставити собі мету і йти до неї.

Наприклад я знайшла свою ціль, я до неї йду, намагаюсь навчитися для цього. Моя ціль це вступити на перукаря, бо це є моє майбутнє. Але чи таке воно буде, чи ні, залежить тільки від мене.

Майбутнє України залежить від кожної людини. Вона робить свій внесок. Наприклад, вона вступає на когось. А тоді розуміє, що зробила помилку. Вона її виправляє і таким чином робить свій внесок. Не кожен може помилитися. Але цими помилками вона робить собі майбутнє, а також України.

Україна - це наша Батьківщина. В ній ми народилися, живемо і захищаємо. Декілька років назад ми й не знали, що почнеться війна. Ми не знали, яке наше майбутнє. Пройшло декілька років і воно настало почалась війна. Це наша Батьківщина. Це означає, що нам, українцям, її захищати. І наше майбутнє, українське майбутнє - це перемога над ворогом. Слава Україні! Героям слава!