Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Іванович Войтенко

«За три метри від мене розірвався снаряд, мене контузило»

переглядів: 507

Олександр Іванович більше півстоліття пропрацював на шахті, разом із дружиною будував міцну родину та вирощував трьох синів. Зараз він опинився далеко від рідні. Від його будинку в рідному селищі залишилася лише купа каміння.

За три метри від мене розірвався снаряд, мене контузило

Я був шахтарем, пропрацював у шахті 43 роки до пенсії та ще 10 років після того, як вийшов на пенсію. Сім'я була, троє синів. Один помер, двоє лишилися. І дружина померла три роки тому, тому зараз живу сам.

Першого дня війни, 2 лютого 2015 року, був обстріл селища. За три метри від мене розірвався снаряд, мене контузило. Поряд до будинку також потрапило три снаряди: один на другому поверсі, другий на четвертому та третій зачепив дах.

А одного разу ми сиділи з дружиною в коридорі, коли навколо снаряди рвалися.

Будинок, де ми жили, повністю розбитий і не підлягає ремонту, тому я приїхав до Новодружівки. А діти живуть у Новотошківському.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новотошківське 2014 2021 Текст Історії мирних чоловіки 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій