56-річна вчителька Анна Федько загинула 24 лютого 2022 року під Новою Каховкою на Херсонщині. Росіяни розстріляли авто, в якому вона разом з родиною втікала від окупації. Загинули тоді також її чоловік Олег, невістка Ірина та онуки: шестирічна Софія і півторамісячний Іван.

Після цього була тиша. А потім знову постріли

Це родичі патрульного поліцейського з Херсона Олега Федька. Того дня чоловік був на службі.

Ще один син загиблої Денис Федько пригадує, як розмовляв із мамою у момент, коли їхнє авто почали обстрілювати російські військові.

«Я все чув: як мама почала кричати, що тут діти, і як так можна. Я чув, як голосно плакав малий Ванька, йому було тільки півтора місяця. А потім я почув постріли. Після цього була тиша. А потім знову постріли. Було три черги по 2-3 постріли. Я зрозумів, що їх просто добивали», – розповідав Денис.

Анна Федько жила в селищі Веселе на Херсонщині, була вчителькою. У місцеву школу, яка згодом стала ліцеєм, прийшла у 1990-му.

«Працювала вчителькою молодших класів, була педагогинею-організаторкою. Завжди придумувала учням свята, влаштовувала змагання між класами. Діти її дуже любили, називали другою мамою», – пригадує подруга родини Анна. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.