Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Васильович Поляков

«Протягом пів години навколо нашого будинку розірвалося 11 мін»

переглядів: 667

Ходив на роботу під обстрілами, був травмований, але місто не покинув. Володимир Васильович разом з іншими жителями Станиці Луганської вираховував найнебезпечніші моменти бойових дій.

Протягом пів години навколо нашого будинку розірвалося 11 мін

Все почалося в середині травня 2014-го. Я в цей час проходив лікування в Київському госпіталі. Після лікування треба було повертатися додому, а повертатися вже було нікуди. Там була війна. Дочка з дружиною поїхали в Полтаву, до сватів. Мені довелося з госпіталю їхати в Полтаву.

У 2014 році я не бачив бойових дій, але мені 2015 року вистачило. 12 лютого було укладено перемир’я, а 14 або 15 лютого почався сильний обстріл Станиці. Я живу в багатоповерховому будинку, протягом півгодини навколо нашого будинку розірвалося 11 мін калібру 86 мм. На щастя, в будинок жодна міна не потрапила, але вікна у чотириповерхівці всі вилетіли з двох сторін. Тому ми ховалися по підвалах. Я живу на третьому поверсі, у мене був туалет і ванна. Дружина в туалеті, я в ванній.

Потім, у 2016 році в нашому будинку сусід зняв квартиру, у нього був доступ до сховищ. Поруч лікарня районна, там було сховище, куди, щоправда, не кожен міг потрапити. Завдяки йому наш під’їзд зносив наліт бомб вже в більш надійному сховищі, яке не було обладнаним, але бетонна споруда нас заспокоювала.

Мені довелося ходити на роботу. Діти все роз’їхалися, навчати нікого, а зарплату потрібно було відпрацьовувати. Під час поїздки на роботу і з роботи я ще двічі потрапляв під мінометний обстріл. Зазвичай нас обстрілювали з 9 до 11 вечора, а це вже було серед білого дня.

У нас були забої спини, ми потрапляли то під один обстріл, то під інший. Уже був невеликий досвід, і ми знали: після ляскоту (пострілу) міна летить вісім секунд. Ми відраховували на пальцях вісім секунд, щоб знати, в який момент лягати на землю.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2015 2016 Текст Історії мирних пенсіонери 2015 2016 переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+)
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій