Мені 50 років, у нас сім'я невелика: я, чоловік і батько, донька живе окремо зі своєю родиною.

До 2015 року ми жили в Горлівці, потім переїхали в Гуляйполе. Купили там будинок, ми зробили там повністю ремонт. Виїхали з Гуляйполя 12 липня з моєю сім'єю і двоюрідною сестрою до її подруги у Запоріжжя. В грудні мого чоловіка призвали в армію, тепер живемо вчотирьох.

Ми в Гуляйполі жили і чекали, поки прийде мир, а потім сіли на машини і виїхали. Потім поступово вивозили речі: ми туди їздили і літом, і восени, бо там город був посаджений, і ми збирали урожай. 

Ми один дом покинули, а тепер прийшлося покинути другий дім. Шокували прильоти - дуже сильно почали нас обстрілювати, дуже було страшно. Ми бігали і ховалися, спостерігали як виїжджають знайомі.

Ми жили в дев'ятиповерховому будинку, і в сусідній під'їзд тоді прилітало. З 2 березня у нас вже не стало світла, продукти з холодильника не було де зберігати, були побутові проблеми. Не було опалення, як газу не стало. 

Всі були в розпачі і в засмученні, але дуже вірили, що це скоро закінчиться. Чекали, як нам обіцяли, тиждень-два, два-три місяці, тому і досиділи до середини червня. Я і сестра - вчителі, нам потрібно було виїжджати і збирати дітей, організовувати дистанційне навчання. Ми вже другий рік навчаємося дистанційно. 

Хочеться повернутися додому, але з кожним днем ця надія руйнується, Уже не знаю, що робити і як жити, уже скоро третій рік треба буде жити у чужих людей. Головне, щоб був мир.