В останній момент життя він обіймав дружину. Микола Рибалко загинув в Ізюмі 9 березня 2022 року. Його, як і ще близько 50 людей, завалило в підвалі будинку на вулиці Першотравневій, 2. Від чергового удару російської армії п’ять поверхів обвалилися – загинули всі, хто ховався там від бомбардувань та ракетних ударів.

В останній момент життя він обіймав дружину

У квітні, коли тіла нарешті почали діставати з-під завалів, ідентифікувати змогли не всіх. Сусіди впізнали Миколу та його дружину Олену, зокрема, і за тим, що пара була в обіймах. «Тільки вони могли ось так бути разом, обіймаючись…» Микола та Олена багато років жили разом, а побралися незадовго до початку повномасштабного вторгнення.

Микола все життя працював будівельником у різних бригадах. Знайомі жартували, що його прізвище позначилося на його захопленнях – чоловік був завзятим рибалкою. Добре знав ізюмські ліси й всі «грибні» місця, гуртував сусідів їхати по гриби та ягоди. Вдома сам любив щось приготувати із зібраного в лісі, пригощав друзів екзотичним варенням. Сусіди пригадують: «Тільки Микола міг поїхати за 100 кілометрів по маслюки і привезти повний багажник, та ще й салон – набитий грибами під самий верх».

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/