Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лілія Матіяш

«В Орлівці сьогодні дуже небезпечно перебувати»

переглядів: 853

Я самотня мама з трьома дітьми. У нашому селі багато хто виїхав якнайдалі від війни, а мені тікати нікуди, хоча в Орлівці сьогодні дуже небезпечно перебувати. Ми і постріли чули, і будинки навпроти постраждали.

Наймасштабніший обстріл був минулої зими (2015). Після тих подій моя середульша дочка Віталіна довго не могла отямитися. Десь грім прогримить – вона вже в крик і сльози.

Постраждав і наш будинок, уся будівля в тріщинах. Часто бувають перебої з електрикою. Старший син Олександр уже знає, чого варто пережити морози без світла та газу. Ми того року чотири місяці сиділи без світла. Готували їсти на вогнищі.

Саша займається господарством і допомагає няньчити молодших сестер. Хоча мріяв про студентське життя, вступив до училища в Донецьку. Але навчання довелося кинути – було занадто небезпечно перетинати лінію розмежування.

Я зараз у декретній відпустці, молодшій дочці 10 місяців. Отримую одну допомогу. Загальний дохід на сім'ю – трохи більш ніж 1000 гривень. Виживаємо завдяки господарству.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Орлівка 2015 2016 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій