Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Тетяна Красько

Посада директор Рожівського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Сонечко» Макарівської селищної ради Київської області.

"Війна… В одну мить перевернуте з ніг на голову життя. Такого не може бути! Все це відбувається не зі мною. Не вірю!

Із першими вибухами приходить усвідомлення реальності. Розгублені обличчя, сотні запитань сусідів, налякані очі дитини, повні очі сліз і нерозуміння сусідських дітей організували мене на роботу. Бо не на часі стояти осторонь і бути слабкою жінкою. Я не маю на це права.

Разом із рідними та знайомими, за можливості, збираємо продукти, одяг, надаємо прихисток для кількох родин у своєму домі, а пізніше допомагаємо виїхати сім’ям із дітьми на безпечніші території. Організовуємо харчування людей, що потребують.

Хтось потребує матеріальної допомоги, хтось просто чекає поради, а комусь досить заспокійливого слова та посмішки. На власні слабкість і сльози не залишалося часу!..

Зараз, обертаючись назад, не розумію, де брала сили та витримку під час бомбардувань, коли впродовж кількох днів ховали дітей у погребі, щоб не забрали їх на «живий щит» перед ворожими колонами. Де брала сили, ділити бутерброди, пояснюючи, що завтра їх буде більше, вивчаючи додавання, складаючи та розповідаючи казки.

Слава Богу, садочок нашого села не зазнав руйнувань і чекає на повернення маленьких мешканців Рожівської громади. А сили… сили повернуться із щасливими усмішками наших дітей на мирній землі. Все буде Україна!"