Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Іванівна

«У моєму будинку дах підняло та поклало на місце»

переглядів: 523

Вийшовши на пенсію, мешканка Станиці Луганської переїхала до Рубіжного, щоб доглядати літню маму. Жінкам пощастило, село практично не потрапило під обстріл, тому ховатися у сховище із лежачою хворою не довелося. Нині Ірина Іванівна повернулася до рідної Станиці та щодня молиться, щоб жахи війни залишилися позаду.

Я працювала на шахті в Бараковому, в 2001 році вийшла на пенсію. А потім мама захворіла, і я переїхала до неї в Рубіжне. Там за нею до війни і доглядала. У Рубіжному стріляли мало, міліцію обстріляли та на околицю потрапило. Мама не ходила, але схоплювалася і просила відвести у сховище, а я пояснювала, що не дотягну; пересидимо, перечекаємо. І нас воно не торкнулося. А донька тим часом у Станиці Луганській була, то вони в підвалі сиділи.

Мама була старенька, відійшла вже в інший світ. Поки доглядала її і сама сильно захворіла, у мене цукровий діабет і гіпертонія. Донька забрала мене до Станиці Луганської.

Я, коли приїхала, стала і розплакалася – так було боляче дивитись на спорожнілі та розбиті будинки. Навіть у тому місці, де я живу, у Кухнянці, навіть у моєму будинку дах підняло і поклало на місце. Не знаю, як так вийшло.

Вулиця сусідня розбита, будинки розбиті. Усього два будинки жилі, а в решті нікого немає, бо роботи немає. Ми молимося щодня, щоби це не повторилося.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Рубіжне 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 психологічні травми безпека та життєзабезпечення робота літні люди (60+) 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій