Мельник Юлія, учениця 9 класу Вараського ліцею №5

Вчитель, що надихнув на написання есе - Герасимчук Лідія Кузьмівна

Моя Україна майбутнього

Я живу в чудовій країні, і ніколи не жалкувала про це. На мою думку, Україна хоч і невелика, але дуже красива держава. Традиційний одяг мені подобається своєю вишивкою, старинні плаття та сорочки до цих пір дивовижні. Я досі пам’ятаю як моя бабуся та мама вишивали їх. А наш гімн України звучить досить сумно, але він неповторний і красивий. Приспів підбадьорює багатьох українців, і мене також. Сподіваюся, що у майбутньому ми далі зможемо чути його живучи у вільній країні.

Для початку я б хотіла відповісти на одне питання "Що для мене мир?". В першу чергу мир - це відсутність війни та конфліктів, міжнародний спокій та стабільність. Для когось це може бути мирне співіснування з рідними та оточуючими, відсутність конфліктів та наявність гармонії в стосунках.

В усьому світі 21-го вересня проводиться Міжнародний день миру. Це свято я люблю найбільше. В цей день я після початку війни мрію про нашу перемогу, і що ми нарешті станемо вільною країною, що зможу як в дитинстві ходити по полю, яке повністю вкрите пшеницею, дивитися на чисто блакитне небо і згадувати кожен день, який я провела на своїй ненці Україні.

Наступне питання, на яке я відповім, звучить так: "Як я бачу Україну майбутнього". Україна майбутнього - це країна, яка виросте у сильну та процвітаючу націю, засновану на цінностях свободи, рівності та інновацій.

Уявіть Україну з багатою культурною спадщиною, яка надихає та зберігає свою історію, привабливий туристичний напрямок, що запрошує людей з усього світу, а також розвинуту та різноманітну економіку, яка стимулює підприємництво та інновації. Майбутня Україна - це також країна, де діти отримують якісну освіту та можливості для особистого розвитку, де розв'язані проблеми корупції та соціальної нерівності, де люди мають можливість вільно висловлювати свої погляди та долучатися до прийняття важливих рішень у суспільстві.

В майбутньому Україна може стати центром інновацій та технологічного прогресу. Розвинута економіка, яка ґрунтується на підтримці малих та середніх підприємств, високотехнологічних компаній та стартапів, може забезпечити стабільність та процвітання.

Може бути суспільством, де кожен громадянин має рівні можливості та доступ до якісних освітніх та медичних послуг. Система соціального захисту може бути підтримуючою та справедливою для всіх шарів суспільства. І останє питання "Що я зроблю, коли Україна переможе?". В перше чергу, я б подзвонила всім своїм рідним та друзям і привітала їх. Потім об'їздила б кожен куточок нашої країни, співаючи гімн, і раділа нашій перемозі.