Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Варвара Новікова-Нікітіна

«У машину могла прилетіти міна»

переглядів: 775

У липні 2014 року ми виїхали з Донецька, оскільки почали бомбити.

Коли їхали, довелося зупинитися на блокпості за великою плитою, і ми там простояли кілька годин через те, що в машину запросто могла прилетіти міна.

У машину могла прилетіти міна

Коли все більш-менш закінчилося, ми поїхали до бабусі в село, у Старомлинівку. Ми там прожили півтора чи два роки.

Мама працювала в Донецькому обласному центрі зайнятості держслужбовцем. Її організація переїхали до Краматорська. Спочатку мама поїхала до Краматорська одна, через п’ять місяців ми переїхали до неї. Було дуже мало грошей. Ми знімали квартиру. Вона була в жахливому стані, із радянським ремонтом, усе розвалювалося. Один раз мене ледь не вбила шафа, вона була дуже старою. Ми там жили півтора чи два роки.

Потім ми переїхали на іншу квартиру, вона була вже трохи краще, але все одно це була не ідеальна квартира. Так ми прожили три роки. Після цього ми переїхали в дуже хорошу квартиру, живемо в ній і зараз.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2015 2020 Текст Історії мирних діти 2014 2015 2020 переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій