Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Саша Цікавий

«У цій війні найбільше я боюся втратити свою сім'ю»

переглядів: 924

У мирний час я просто нічого не потребував. Я народився в місті Ясинувата. Сім'я в мене вийшла нещаслива. Мама пила та курила, тата я зовсім не бачив. Оскільки мами майже не було вдома, ми з братом були одні. Я докладно не пам'ятаю, що сталося, але потім, як я дізнався, маму позбавили батьківських прав. Мені тоді було приблизно шість років.

Мене з братом і сестрою забрали в нову сім'ю. Батьки були щирими вірянами, і я швидко відчув захист Бога і забув усе. Мирно, без жодних страхів я прожив два роки.

У цій війні найбільше я боюся втратити свою сім'ю

Коли почалася війна, я сильно так не боявся, у душі було тепло та турбота батьків. Коли я приїхав додому, війна тільки починалася. Завжди було чути постріли та вибухи.

Пам'ятаю, як на горі Карачун знесли вежу. На телеканалах розповідали про жертви, плач матерів, дітей і літніх людей. І тоді я згадав своє дитинство, усі страхи повернулися до мене знову. Я почав боятися за сім'ю, що я знову можу їх втратити.

Напруження тільки збільшувалося, я намагався заспокоїти себе, але майже нічого не виходило.

Добре, що війна почала потроху стихати. Я хочу, щоб нарешті закінчилася війна, щоб моя сім'я спокійно могла спати ночами. Щоб діти могли спокійно вступити до інституту без проблем, літнім людям давали нормальні пенсії, нормальні зарплати дорослим.

Мир – це можливість здійснити всі свої мрії та задуми.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ясинувата 2014 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій