Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Карпенко

«У Донецьку я не була з 2015 року, мрію показати його чоловікові»

переглядів: 691

Я жила в Донецьку, коли почався воєнний конфлікт, і на той час мені було 28 років. Перші дні не було взагалі розуміння або усвідомлення, що це війна і вона прийшла до нас у Донецьк. Я продовжувала ходити на роботу.

Одного разу в обідню перерву я з колегами вийшла на прогулянку до ЦУМу, і коли над нами пролетіли військові літаки з гучними звуками, тоді стало по-справжньому страшно. Далі працювала я вже віддалено, і мої батьки наполягли, щоб я на деякий час виїхала. Ось так улітку 2014 року я приїхала до Києва на пару тижнів до родичів пересидіти і живу тут майже з того дня. Один раз я встигла ще за речами з’їздити, поки було залізничне сполучення. У потязі попутники розповідали страшні історії. Один хлопець їхав із маленьким пакетом і сказав, що це все, що у нього залишилося...

У Києві я не зіткнулася з якимось поганим ставленням до донецьких, але намагалася не говорити про це. Внутрішній страх ще був.

Почався пошук роботи, на співбесідах упередженого ставлення не було. Побачила вакансію в Метінвесті, пройшла співбесіду, і мене взяли. Щодня я знайомилася з колегами, і часто виявлялося, що ми з одного міста або регіону. Атмосфера в колективі дуже тепла та дружня. Працюючи в цій компанії, я відчуваю стабільність і впевненість у завтрашньому дні. Ось так я залишилася в Києві, у Донецьку не була з 2015 року. З кожним роком все складніше туди поїхати.

Я мрію поїхати в мирний Донецьк і показати своє місто чоловікові, улюблені вулиці, школу й університет, де я навчалася.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 2015 переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій