Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Дубровіна

«Зайвий раз на вулицю ми із сином боїмося виходити»

переглядів: 1133

Мій син у свої 13 років не бачить і не розмовляє. Він потрапив в автокатастрофу ще немовлям. Вижив, але щодня на волосинці від смерті.

Я досі не можу спокійно пройти повз те місце, де сталося ДТП. Як зараз перед очима події 13-річної давнини. Саме тут на здоровому майбутньому мого сина поставили хрест. Водій пішов на подвійний обгін, не впорався з керуванням і врізався в нас. Бічною стороною машини дитині розбило череп. Данилу був усього місяць від народження, він дістав сильну травму мозку. Лікарі видалили третину головної лівої півкулі. І ось тепер Данило не розмовляє, нічого не бачить. У будь-який момент можуть початися напади. Він водночас не втрачає свідомість. Усе його тіло стискає судома. І він терпить цей біль.

Чоловік і батько Данила нас покинув. Я не працюю, тому що постійно із сином. Мої батьки отримують скромну пенсію, грошей нам не завжди вистачає навіть на хліб, а на лікування потрібні тисячі гривень. Ми не можемо жити без протисудомних ліків. Це для сина життєво важливо, бо якщо не буде таблетки й почнеться напад, то дитина просто помре.

Ми живемо в Куйбишевському районі Донецька. Наша вулиця всього за два кілометри від розбитого аеропорту. Як стемніло – тиші вже немає. Навколо розбиті будинки, посічені осколками. На нашій вулиці загинув житель, двоє були поранені. Тут жила моя хрещена з донькою, вони були поранені. Зараз ми достеменно не знаємо, де вони.

Данилу корисні прогулянки на свіжому повітрі, але зайвий раз на вулицю ми боїмося виходити. На подвір'ї в нас стоїть лавочка, на якій я любила сидіти влітку. Одного разу, коли я вийшла, побачила, що в лавці стирчав довгий, схожий на ялинку, осколок снаряда.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2016 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій