Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Григораш

«У серпні 2014-го у дворі загинули відразу сім людей»

переглядів: 1205

У нас снаряд розірвався прямо у дворі. Пів будинку знесло, яма залишилася глибока. У нас на кожному кроці напівзруйновані будівлі. Коли стріляють, єдиний шанс вижити – бігти до підвалу. Там усе готово на чорний день, є дрова, вода, світло, ліжка. Буває так, що ми сидимо – перестають стріляти – ми йдемо додому – стріляти знову починають. І ми повертаємося до підвалу.

Але не всі встигають сховатися. Нашу сусідку на півдорозі до підвалу поранив осколок. Крові було багато, аж на стінах. Ми викликали швидку, а нам сказали, що ніхто не приїде, бо стріляють. Але все закінчилося добре. Її доставили до лікарні, там вона пробула три місяці й пролікувалася.

А в серпні 2014 року під обстрілом у дворі загинули відразу сім людей, одна з них моя подруга. У сховищі після того нам довелося просидіти 24 дні. Після такого в мене почалися проблеми з ногами. Виразки лікую вже більш ніж рік, але ходити поки не можу.

Чоловік і дочка померли, інші діти поїхали якнайдалі від війни. Одна радість у мене тепер – весільна фотографія. З чоловіком ми прожили разом 43 роки.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2016 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій