Біліченко Зінаїда, бібліотекар ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр ПТО»

Моя Україна майбутнього

Я щаслива, що народилася й живу в Україні, а ще дякую батькам, що з гордістю можу заявляти: я українка. Для мене мир — це бути щасливою тут і зараз. Саме війна навчила цінувати кожну мить життя, усе те, що наповнює його: рідних та близьких людей, мальовничі краєвиди рідної землі, можливість бачити, чути, рухатись, відчувати, реагувати.

Мир — це мріяти й можливість утілювати мрії в реальність. Мир — це бажати один одному добра і творити добро та розвиватись. Щасливе майбутнє моєї України я поєдную з молоддю, на плечі якої буде покладено відбудову економіки, культури країни. Молоде покоління — це запорука успіху суспільства.

Але водночас майбутнє України залежить, насамперед, від кожного з нас. На мою думку, найкраще про це сказав архиєпископ Любомир (Гузар):  «Суддя, який пильно захищає права людини; сумлінний поліцейський, який дбає про безпеку громадян; викладач, який заохочує студентів до інтелектуальної роботи; вчителька, яка дає відчути учням, які вони для неї важливі та які їй дорогі; працівник міської ради, який сумлінно готує  потрібні документи для громадян; підприємець, який використовує тільки якісну сировину для приготування продовольчих продуктів; водій, який належно готується сам і готує свій транспорт, щоб безпечно перевозити пасажирів; двірник, який дбає, щоб вулиці його міста були чисті, тощо.

Особливо треба ще згадати тих, які чесно і пунктуально платять податки. При цьому — жодних хабарів». Насправді все просто - це коли кожен свідомий українець буде навчатись, працювати на своєму місці якнайкраще! Усе це допоможе Україні тримати вектор розвитку, через який утіляться мрії українців у реальність та перетворить Україну на успішну державу, куди намагатимуться приїхати інвестори, підприємці, так як наша країна буде найкращим місцем для реалізації культурних та економічних ідей.

З 24 лютого 2022 року більшість українців перейшли на українську, бо мова має значення, бо мова — це наша зброя. Як зазначає Тарас Кремінь:  «Українська мова перестала бути тільки засобом спілкування. Вона стала маркером ставлення до війн».

Тож зі здобуттям Україною перемоги, я буду продовжувати дбати про чистоту своєї солов'їної мови, якісно подавати для молоді інформацію та матеріал про українські традиції, наголошувати на важливості вивчення історії України та вшановувати пам'ять Героїв, полеглих за незалежність і щасливе майбутнє моєї країни.

Вірю: після нашої перемоги всі українці будуть продовжувати спілкуватися рідною мовою, бо мова — це символ, фундамент та надійніша перспектива майбутнього України.