Женило Владислав

Комунальний заклад «Шелестівський ліцей Коломацької селищної ради Богодухівського району Харківської області», учень 9 класу

Учитель, який надихнув на написання есе: Тороні Валентина Миколаївна

«Моя Україна майбутнього»

Кожна людина рано чи пізно задумується над майбутнім своєї країни. Що з нами буде? Якою буде наша Україна? Насамперед, ми маємо розуміти, що майбутнє нашої держави залежить не тільки від президента і впливових людей, але ще й від нас. Навіть зараз ми змінюємо майбутнє нашої країни. Замість «мені винні» чи « від мене нічого не залежить» нам слід задуматись і замислитись: «Що я можу зробити для своєї Батьківщини?». Ми маємо розпочати змінювати себе і світ навколо себе. Ми маємо пишатися нашою країною, особливо зараз, у такі важкі часи.

Я люблю свою країну! Я люблю її людей, її родючі землі і безмежні простори. Багата українська природа, прикрашена чудовими краєвидами не залишає байдужим нікого.

То ж якою я бачу Україну в майбутньому? Хочу, щоб створювалося більше чудових парків, заповідників і прекрасних садів, а також розпочали боротися з виробкою лісів. Адже природа – це здоров’я і життя наших поколінь. Я б хотів, щоб ця краса не втрачалась і залишилася на віки, щоб подарувати цю красу всім. Україна не в якому разі не повинна втратити свою цінну культуру, традиції, вишиванку як символ зв’язка поколінь, рідну мову і завзятий дух! І в цілому, я вважаю, що майбутнє моєї країни прекрасне. І люди в ній прекрасні – працьовиті, запальні, щирі і доброзичливі. Я думаю, це буде країна без страху, де ми зможемо вільно дихати та радіти життю. Усі наші мрії – то сходинка до дійсності . Ще у XVIII столітті відомий німецький публіцист і сатирик зауважив: «Майбутнє має

бути закладене в теперішньому». Це означає, що ми повинні не дивитися собі під ноги й вирішувати тільки свої проблеми, а дивитися далі, немов мудрець, за небокрай.

Тож робимо висновок всього цього. Майбутнє нашої рідної і прекрасної України залежить від нас. Якщо ми будемо байдужими до того, що відбувається навколо нас і не будемо змінювати і допомагати нашій країні, то ніколи не зможемо збудувати щасливе майбутнє. Тому якщо ми хочемо, щоб наша Україна стала відомою і розвиненою країною, ми повинні розвивати і вдосконалювати себе. Чим більше ми захочемо цього, тим більшим буде результат.