50-річна Лариса Гур’єва загинула 22 червня 2022 року в селищі Золочів на Харківщині. Вночі у двоповерховий багатоквартирний будинок на вулиці Літвінова, де вона мешкала, влучила російська ракета. Поряд загинув її цивільний чоловік Олександр Курбанов. Також цей обстріл відібрав життя їхнього сусіда Олександра Звєрєва.

Усі її плани на життя обірвала війна…

Лариса була родом зі Золочева. Закінчила там школу №2, а згодом – Харківський національний університет радіоелектроніки. Змінила кілька робіт: працювала у районній раді комірницею, була продавчинею у продуктовому кіоску, їздила підробляти у Харків. Останній період життя займалася домашнім господарством. Мала багато подруг, товаришувала зі сусідами.

Коли почалася повномасштабна війна, селище Золочів потрапило під сильні обстріли російської армії. Лариса з чоловіком бігали ховатися до її матері в підвал, адже в їхньому будинку укриття не було. 22 червня 2022 року, коли ворог вкотре вдарив по Золочеву, вони саме залишилися на ніч удома. Ракета поцілила в їхній будинок...

«Вона так любила чаклувати на кухні та збирати своїх рідних і друзів за святковим столом, няньчити двох онуків-карапузів, ділитися у фейсбуці тим, що хвилює її душу, вітати із днями народження, поратися на городі... Вона так любила це життя і йшла по ньому з усмішкою. Ми назавжди запам'ятаємо тебе, Ларочка, саме такою», – розповіла знайома загиблої Лариса Власова.

«Старалася, трудилася, любила життя, доглядала свій сад, грядки, кожну грудочку землі перебирала... Усі її плани на життя обірвала війна… Мені, старенькій, тепер лише доводиться щоранку і щоночі плакати, бо дочка більше ніколи до мене не прийде», – сказала матір Лариси, Любов Михайлівна.

У загиблої залишилися мама, син, невістка, онуки та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.