Нуца Софія, учениця 9 класу Кулішівської гімназії - ОЗ "Михалківський ліцей"

Вчитель, що надихнув на написання есе: - Нуца Тетяна Олексївна

Моя Україна майбутнього

Не запитуй, що твоя країна може зробити для тебе, а запитай, що ти можеш зробити для своєї країни.

Ф.Кеннеді

 Я є громадянка України, великої країни в центрі Європейського континенту. Мрію про щасливе майбутнє та планую своє життя на вільній українській землі! Адже все буде Україна!

Що найперше зроблю після перемоги? Стану, і поряд з українцями - нацією нескорених, на площі в Києві, заспіваю українську пісню. Помолюся за наших героїв, які віддали своє життя за нашу Україну. Низько із сльозами радості вклонюся нашим захисникам, медикам і всім, хто приклав усі зусилля для перемоги! Зберу усю свою велику родину і будемо разом святкувати Перемогу! Слава нації і смерть ворогам!

Майбутнє видається непевним. Нам невідомо, коли суспільне життя повернеться у нормальне русло, як невідомо й те, які шрами лишить по собі війна. Мрії допомагають мені забути про поточні проблеми та думки, надихають на дії та мотивують на досягнення цілей. Принципом моєї майбутньої професії є збереження та зміцнення здоров’я людей, наскільки вони будуть успішні, а значить, корисні для суспільства, залежить від стану їх здоров’я і, в першу чергу, від мене, як майбутнього лікаря – реабілітолога.

Українці від війни постраждали як фізично, так і морально. Реабілітолог - не тільки лікар, який застосовує безліч медичних методик і дає можливість людям стати на ноги. Це ще й психолог, людина, яка допомагає подолати важкий емоційний стан, впоратися з депресією, зневірою.

Часто інваліди, люди, які пройшли гарячі точки, звертаються до такого фахівця, щоб зуміти влитися в світ, адаптуватися, прийняти себе, навчитися спілкуватися з оточуючими. Тому методи, якими користується лікар-реабілітолог, мають витоки не тільки в медицині, а ще і в педагогіці і психології.  Щоб стати гарним реабілітологом треба не тільки мати щиру та відкриту душу, а й добре знати анатомію і біологію – основу медицини.

Фундамент цих знань стараюсь закладати вже у школі, бо на уроках біології і анатомії ми й робимо перші кроки у знайомстві з будовою і особливостями живих організмів, їх функціями і значенням тих чи інших органів. Саме це й пов’язує шкільні предмети зі справжньою медичною наукою.

Заради цієї найзаповітнішої мрії я готова багато працювати над вдосконаленням власних моральних рис характеру, розвитком своїх здібностей, навичок та вмінь. Будь-яка робота має елементи важкої праці. Постараюся організувати свій графік так, щоб, повернувшись з роботи, я не падала з ніг від втоми, а могла ще виділити час для саморозвитку, прогулянки на свіжому повітрі або легких фізичних вправ.

Це сприятиме підвищенню продуктивності та дасть можливість перезавантажитися після робочого дня. У вільний від навчання час стараюсь поділитися їжею, яка часто залишається у нас після трапез з бродячими тваринками. Кісточки чи сухий хліб, які так полюбляють собаки і не їмо ми. Вода особливо потрібна тваринам спекотним літом.

У майбутньому планую провести інформаційно - роз’яснювальну роботу серед мешканців Сокирянщини про створення комунального підприємства по вирішенню проблеми з безпритульними тваринами гуманними методами. Закуплю автомати, які наповнюють лоток кормом для тварин.

Я – це часточка всього живого на Землі, і саме від мене залежить, яку природу я передам у спадок своїм нащадкам.

Найціннішим скарбом людства і кожної країни зокрема є діти. Щаслива я, що виростаю у багатодітній сім’ї, в якій семеро дітей. Отже, сім’я — це найпрекрасніше, найголовніше надбання кожної людини окремо та суспільства в цілому. Заради припинення «вимирання нації» мрію про створення великої щасливої родини, в якій пануватимуть гармонія, любов, повага та довіра.

Моя мета — навчити власних дітей бачити у всьому прекрасне, закласти добірне зерно патріотизму в маленьких душах, наслідуючи батьків та бабусю, яка стояла біля витоків незалежності України.

Після перемоги щодня робитиму щось неймовірне для майбутнього своєї країни,  бо ми будуватимемо країну своєї мрії на заздрість усім тим, хто так хотів стерти її з карти землі. Я маю план… Слава Україні, слава ЗСУ, до перемоги разом!