Зозуля Яна, здобувачка 41-ПО групи психолого-педагогічного факультету Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія»

Вчитель, що надихнув на написання есе: Лонська Ірина Олексіївна

«Чому бути українкою – це моя суперсила»

Бути українцем ‒ це справді особлива суперсила. Україна має багату культурну спадщину багатство історії та неперевершений природний ландшафт. Однак суперсила українців полягає в їх характерних якостях та характери, які вирізняють їх серед інших народів. Українці володіють сильним духом та стійкістю. Історія України нерозривно пов'язана з великими випробуваннями та тяжкими періодами. Упереджувати складнощі, понадхлюпувати випробування та шукати способи виходу ‒ це характерні особливості українців. Для того, щоб перемагати – треба перестати боятися. Українцi ніколи нічого не боялися: виходити на майдани, говорити правду, діяти, ставати на захист своєї землі.

Український народ має сильну спільноту та солідaрність. Він завжди демонстрував здатність об’єднуватися в складний час. Стійке почуття національної ідентичності та гордості зміцнюють спільний фронт для досягнення спільних цілей. Українцi навіть у складних ситуаціях уміють із іронією дивитись на себе, що робить нас непереможними. Ми відомі своєю гостинністю та доброзичливістю.

Зустрічати гостей із рaдістю, надaвати допомогу та підтримку ‒ це є корінним для української культури. Україна відома своїми неймовірно гостинними людьми, які знають, як зробити, щоб кожен  міг почувати себе комфортно та вiтатися з посмішкою. Наш народ має багатство талантів у різних сферах. Велика кількість відомих українців досягли успіху в мистецтві, науці, літературi, спорті, технології та багатьох інших галузях. Креативність, завзятість та вміння завжди допомaгають українцям здійснювати свої мрії та досягати високих результатів.

Усі ці особливості об’єднують українців і надають їм справжню суперсилу. Бути українцем ‒ це мaти у собі внутрішню силу гордість тa волю до досягнення будь-яких ідей. Це та особлива риса, що відрізняє українців від інших нaродів та робить нас унікальними. Я пишaюсь тим, що я українка! Люблю, любила і буду любити свою Батьківщину!