Тимошенко Юлія, 10 клас
Комунальний опорний заклад „Виноградський навчально-виховний комплекс „ Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів “Виноградської сільської ради Черкаської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Панухнік Ясна Олександрівна

Моя Україна майбутнього

Я обрала саме таку тему свого твору тому, що для мене це дуже важливо. Україна - моя Батьківщина, моя рідна ненька. Наша історія складається з багатьох етапів: і розквіту, і занепаду. Наші молитви за Україну звучать у віршах та піснях. З початку війни люди частіше почали вживати слово – Мир. Для нас це слово увіковічнилось у вітаннях з днем народженням , у побажаннях.

Для мене мир – це, насамперед, мир в душі, далі мир – це можливість жити повноцінним життям,працювати,не боятись за своє життя та своїх близьких. Я не хочу,щоб кожен день страждали люди,не хочу жити в страху і думати,а що ж буде дальші, як жити?

Я вивчаю цю співучу українську мову,вивчаю болючу і трагічну історію України. Мені прикро,що в деяких містах України сміються з української мови,називаючи її «колгоспною». Мені прикро і боляче,що країна-агресор знищує мою націю. Я не можу зрозуміти,чому в моїй державі немає порядку і тут існує корупція,країну розкрадають,руйнують. Мені дуже страшно,що вмирають молоді хлопці і дівчата,літні чоловіки,які захищають нас,покладаючи на алтар Перемоги своє життя.

Український народ завжди боровся за свою волю і незалежність, відстоював своє право бути вільним.

Століттями землі, на яких проживали українці, були роз’єднані, перебуваючи під владою чужинців. Століттями наші прадіди проливали кров за чужі інтереси. Проте завжди плекали надію на об’єднання у велику національну державну родину. Наші воїни захищають,оберігають нашу землю,а ми маємо її любити та розбудовувати. Молоде покоління має показати і довести,що Україна може бути гідною країною. Наша незламність духу закладена в історії нашого народу. Наша сила української нації –в єднанні, в усвідомленні себе,як нації з майбутнім,яка можна творити. Об’єднана нація,яка усвідомлює себе,може змінювати своє майбутнє,може керувати собою. Люди усвідомлюють свою спільність і сприймають усю країну, як свій дім. Під час війни українська мова стала повноцінним засобом комунікації. Мільйони людей працюють на Перемогу,ще мільйони готові пожертвувати життям. У нас багатогранна культурна спадщина.

Я вірю, що війна закінчиться перемогою України. Хочеться ще побачити, як ми відбудуємо країну майбутнього, хочеться пожити мирним, спокійним життям. Більше не буде миру між Україною та агресором. Навіть,коли закінчиться війна, потрібно бути особливо обережними.

Багато років потрібно,щоб відновити, відбудувати нашу країну. Однозначно, наша держава заслуговує на щасливе майбутнє. У нас єдина мета – перемога, а далі все інше. Я народилася на українській землі, живу в Україні і сподіваюся, що буду жити тут все своє життя.