Лень Софія, 15 років, Запорізька область, Мелітопольський район, с. Костянтинівка

Костянтинівське районне навчально-виховне об’єднання «Гімназія» – Мала академія наук №1 «Таврія» Костянтинівської сільської ради Мелітопольського району Запорізької області

День, коли почалась війна, для мене був жахливий. Я не могла зрозуміти, чому в мирний час лунають постріли, гинуть люди.

Я не в тому віці, щоб аналізувати, але розумію, що ми втрачали найкращих синів України – перших, які прийняли бій, та тих, що гинуть зараз; кількість мирного населення, частину України. Жити стали не краще, сум і печаль охоплює душу. Очікування миру, налагодження і процвітання країни – мрія кожного з нас.

Особисто я не відчула бойових дій, не бачила руйнувань, але мені дуже боляче, що це відбувається саме на моїй землі.

В такій чудовій країні, на такій багатій, родючій землі пролилась людська кров. Розсудить час, напише історія, але нічого не повернемо і не змінимо.

Не зважаючи на те, скільки триватиме війна, ще довго в поранених душах донбасівців буде чутись відлуння жаху та розпачу, ще довго будуть чекати додому батьки своїх полеглих в боях дітей, найкращих синів України.

Розрізнилися думки людей, озлобленість, криза, безнадія – мінімум того, що ми спостерігаємо.

Україно! Плекай надії,

Май мету!

Життя триває,

Добра й любові

Корінь не вмирає.

І діти твої твою велич

І славу на віки вознесуть.

(власне)

Велику надію маю, що війна скоро закінчиться, відродиться життя на Донбасі, повернуться додому всі, хто боронив межі нашої держави. Сподіваюсь на те, що знайдуться небайдужі до майбутнього рідної землі, розвитку і процвітання багатих земель, безпечного життя українців і дипломатичним шляхом зупинять війну.

Безцінну допомогу, а можливо, й порятунок, надав Фонд Ріната Ахметова мирному населенню, потребуючому захисту і допомоги. Це приклад усім нам не бути байдужими до чужого горя.

Я хочу жити в мирній, незалежній країні, здобути освіту, отримати достойну зарплатню, виховувати дітей і не боятись розривів гранат та пострілів зброї.

Хай Бог береже нашу Батьківщину, зрозуміти тих, від кого залежить мир і спокій наших держав.