Мучичка Ганна Андріївна

вчителька, КЗ «Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. Михайла Данканича» ЗОР, Закарпатська обл.

«Моя Україна майбутнього»

У думках моїх блакитне небо майорить, кожен день та кожну мить, колосся шелестить. Завжди сильна, єдина, незламна, мальовнича, мудра – це моя Україна. Напевно всіх такі відчуття? А в кого нема, та й серця напевно нема, чи не так? Час важкий став для нас усіх. Ворогів та друзів пізнати стало важко всім. Але моя віра і впевненість є сильнішою за всі всесвітні перешкоди, за всі проти та за.

Як на мене, зараз ми бачимо хто є хто, як для себе особисто, так і для країни. Якщо сьогодні  не вбережемо країну, то завтра може і не настати. Тому прожити день потрібно з користю для перемоги: «Маленькі справи роблять велике добро».

Що ж означає мир для мене? Мир – це в першу чергу стабільність у державі, по-друге – це безпека моєї сім’ї, шкільної родини, по-третє – це життя без війни. Тому мир – це одна із цінностей життя не лише особистого, але і всесвітнього.

Як я бачу Україну в майбутньому. Найзапекліше бажання – це щоб всі військові повернулися живими до своїх родин. Щоб  цілісність нашої країни була відвойована. Крим – це Україна. І у цілому світі прозвучить: «Україна здобула перемогу, територія, яка належала країні повернута. Почалось повномаштабне відновлення житлових будинків та відновлення інфраструктури. Життя продовжується у звичайному режимі. Народжуваність зростає. Люди щасливі, діти відвідують школи та садочки». Оце щастя! Мир! Майбутнє! 

Коли ж настане перемога. Обіцяю: побудуємо з чоловіком будинок, народимо синочку: братика чи сестричку, і порину знову в шкільне життя для прояву в учнів патріотизму та впевненості, любові, захоплення, вдячності як військовим так і нашій державі. Щоб згадки про війну були, як страшний сон.

Вірю в якнайшвидшу Перемогу! Вірю в ЗСУ! Вірю в себе!