Олійник Ростислав

8 клас, Звенигородська гімназія №4 Звенигородської міської ради Звенигородського району Черкаської області

Вчителька, яка надихнула на написання – Цимай Катерина Миколаївна

Моя Україна майбутнього

Кожен із нас володіє неповторною Батьківщиною, для мене — це Україна. Я несамовито горджусь тим, що народився в найкращій країні на світі, і в кожному моєму слові відчувається нестримне захоплення. У мене в серці звучить гімн блакитного безхмарного неба і золотавих пшеничних полів. Україна — це моя безмежна любов, її привітні люди і родючі землі — це казка, якою я ділюся з усіма своїми співвітчизниками і гостями.

Майбутнє України, невіддільне від минулого і сучасності, виглядає для мене як епічний роман.

На сьогодні Україна — це велика держава, та ця велич не має меж.

Розповідаючи про наші досягнення, я бажаю, щоб співвітчизники ставали ще щирішими, добрішими, і ще більше поважали і любили наш рідний край, адже відповідь Батьківщини на нашу любов — це взаємність.

Україна — країна, що ніколи не повинна втрачати свою унікальність. Шаровари, вишиванки, різнокольорові стрічки, музичні інструменти та танці — це не лише традиції, але й запал, який триватиме ще століттями. Сьогоднішня Україна — це не тільки промисловість і родючі землі, але й надзвичайно працьовиті люди, що створюють її обличчя.

Зараз наступний етап — захист української природи. Заповідники, сади, парки — це те, що потрібно створювати, а вирубування лісів — те, з чим треба боротися. Природа — це не лише краса, а й здоров’я наших нащадків. Унікальність української природи повинна вражати і дарувати свою красу кожному, хто ділиться нашою землею.

Майбутнє України лежить в наших руках. Щоб бачити свою країну розвиненою духовно, культурно, політично і економічно, ми повинні розвивати себе, не бути байдужими до майбутнього і прикладати максимум зусиль для цього. Моя мета — стати юристом, вивчаючи закони своєї Батьківщини, і внести свій внесок у майбутнє України. Я вірю, що разом знання та зусилля кожного з нас змінять нашу країну на краще. Головне — не ким стати, а яким бути. Я впевнений, що якщо більшість українців будуть щирими, милосердними і добрими, як і я, то Україна обов'язково стане найрозвиненішою і найсильнішою державою у світі!