Катерина Кисс

Комунальний заклад загальної середньої освіти "Розумівська гімназія "Темп", 9 клас

Вчитель, який надихнув на написання есе: Куріхін Артем Андрійович

«Чому бути українкою — це моя суперсила»

Я українка! І я вважаю це своєю суперсилою. Чому? Я народилася тут, я люблю цю країну та пишаюся, тим що живу саме на цій землі: українській, прекрасній, неймовірній землі. Проте, справа не тільки в цьому.

Бути українцем – це більше, ніж просто походити з нашої країни. Це особливий стан душі, почуття належності до великого народу з багатовіковою історією та унікальною культурою. Існує безліч причин, чому бути українкою – це моя суперсила, і в цьому творі я хочу поділитися деякими з них.

Мене переповнює гордість за незламність моєї країни, за волелюбність та позитивне мислення, навіть у дуже важкі часи. Вже майже два роки триває повномасштабна та кривава війна, а ніхто і не думає здаватися. Суперсила українців – це воля. Свобода. Ми не боїмося змін, і ми удосконалюємося попри всі труднощі. Ми завжди єднаймося, діємо чітко та оперативно, не втрачаючи людяності. Це і відрізняє нас від ворога. Кожен воїн, кожен волонтер, кожен боєць та солдат доводить нашу незламність. Як на мене, це і є найвищий героїзм.

Українці – люди з надзвичайно добрими серцями, люди, котрі люблять свою країну та пишаються нею. Особи з великої літери, які готові жертвувати власними життями заради світлого, мирного майбутнього.

Україна – це багатий край зі своєю унікальною історією, культурою та мовою. Бути українкою для мене означає нести цю спадщину та зберігати її

найкращі аспекти. Українці мають неймовірну силу спільності. Наш народ завжди об'єднується в найважчі моменти. Революція гідності у 2014 році – яскравий приклад цього. Тоді ми показали світові, що єднання заради головної ідеї може подолати будь-які труднощі. Українці мають неймовірну стійкість, наша історія наповнена тяжкими випробуваннями, але ми завжди долали їх – це красномовна демонстрація національних цінностей та віри у свій народ.

Ще одна надзвичайна суперсила – українська культура і мова. Остання є не тільки засобом спілкування, а й символом нашої національної ідентичності. Українська – одна з найстаріших та найбагатших мов у світі, яка має глибокі історичні корені та неймовірну культурну спадщину. Це не просто мова нашого народу, а одна з найважливіших складових національної свідомості. Тому так важливо просувати її та ніколи не зраджувати.

Українці завжди відзначалися творчістю та обдарованістю. Наша музика, живопис, література завжди привертали увагу інших народів. Бути українцем – це мати можливість пишатися нашими великими композиторами, як Чайковський та Лисенко, нашими відомими письменниками, як Тарас Шевченко та Леся Українка. Українці мають силу самовираження та вільного вибору. Ми можемо визначати свою долю, вибирати свій шлях і долати будь-які перешкоди.

Усі ці фактори разом роблять українську націю незламною та сильною, надаючи їй можливість вистояти перед найтяжчими викликами та труднощами, з якими вона зіштовхується протягом віків.

Я підтримую національні цінності: активно вивчаю українську культуру, мову, традиції та історію, цим розповсюджую знання про свою неньку. Вірю, це може допомогти зберегти національну ідентичність. Я обираю українських виробників, щоб підтримати місцеву економіку. Роблю благодійні внески на допомогу Збройним Силам України, бо від цього залежить взагалі все. Мої батьки – волонтери. Всі ці маленькі кроки роблять нашу перемогу хоч трохи, але ближчою. Я вірю та знаю, що зовсім скоро настане мир!

Бути українкою – це моя суперсила. Це спадщина, якою я пишаюся, це мій обов‘язок перед майбутніми поколіннями зберегти її. Наша мова, культура, історія, природа та доброта роблять нас унікальними. Ми маємо можливість бути гордими своєю національною ідентичністю та спільно працювати над розвитком нашої країни. Бути українцем – це не просто обрана національність, це обрана суперсила, яка надихає нас на великі справи.