Петренко Валентин, 11 клас
Дніпровський ліцей № 42 ДМР
Вчитель, що надихнув на написання есе: Шапошник Світлана Петрівна

Моя Україна майбутнього

«Моя Україна майбутнього» - як визначити це поняття? Розберімося!

У моєму розумінні Україна майбутнього – це те, з чим асоціюються теплі спогади про Батьківщину та родину. Україна майбутнього – це те, про що говориш із почуттям гордості, від якої кров стине в жилах. Україна майбутнього – це стабільність, добробут, упевненість у завтрашньому дні. Україна майбутнього – це цвіт нації, який розвиває та популяризує українську мову та культуру по всьому світові.

Саме так я розумію значення слів “Україна майбутнього”. Але всі ці афоризми та метафори – це, звісно, чудово, проте треба й чітко розуміти, що маємо робити для того, щоб бути почесним носієм паспорта громадянина України. І, безсумнівно, щоб ним стати, муситимемо розвивати нашу неньку Батьківщину, бо без її прогресу все піде шкереберть, чи не так?

Перейдемо до конкретики. Що ж потрібно робити для майбутьного розквіту України?

По-перше, з таким сусідом на сході, на мою думку, повного розвитку та розквіту держави не буде. Якщо ж і буде, то наша країна-квітка Україна ніколи не розквітне до кінця, її пелюстки завжди будуть пожовклими, а коріння згризане, бо завжди у ґрунті буде жити паразит в образі росії…Тому треба прагнути того, щоб таке утворення, як російська федерація, не існувало на мапі світу.

По-друге, Україні потрібна ефективна внутрішня та зовнішня політика, бо без ефективної політичної діяльності ми наколемо горіхів. Та що там казати, далеко ходити не треба. Ось деякі приклади невдалої політики раніше: у нульових роках за газові борги ми напродавали ракет східному сусідові, якими цей сусід зараз активно обстрілює Україну; віддали весь ядерний арсенал, відсутність якого й спонукала росію до нападу. Таких прикладів можна приводити безліч, але сутність ви зрозуміли.

І, по-третє, треба викорінити корупцію з усіх сфер державного, урядового тощо керівництва. Звісно, корупція існує всюди, навіть у країнах першого світу, але треба намагатися максимально від неї позбутися всіма можливими й неможливими методами, бо в нинішній ситуації, зважаючи на рівень корупції, ні про який розвиток не може йти мова.

Підбиваючи підсумки, хочу сказати, що я бачу нашу державу однією з провідних країн світу, яка геть не має перелічених вище найголовніших проблем. Щиро бажаю собі та нашим співгромадянам побачити величне становлення України якнайшвидше!