Войцович Софія, 9 клас
Журавлинська гімназія
Вчитель, що надихнув на написання есе: Лазарук Ірина Іванівна

Моя Україна майбутнього

У кожного з нас є Батьківщина. Для мене це Україна.

На даний час моя країна переживає складні для неї роки, але я впевнена, що наш народ спільними зусиллями здолає усі негаразди та зробить все можливе, щоб усі ми жили в мирній, квітучій та незалежній державі. Моя Україна майбутнього - це прекрасна та забезпечена країна, де люди щасливі, здорові, усміхнені. Її поважають та цінують не тільки в Європі, а й в усьому світі.

Якою ж я бачу Україну в майбутньому? Насамперед закінчиться війна, усі військові приїдуть додому до своїх рідних та близьких. Україна в майбутньому не повинна втратити свої кордони, звичаї, культуру, національну кухню, народні музичні інструменти, національний одяг та свідомість, неперевершений український дух. На сьогоднішній день моя держава багата не тільки на родючі землі та чудові ліси, а й на працелюбних людей. Я вірю, що такою вона залишиться ще багато століть поспіль. Зараз дуже важливо берегти природу нашого рідного краю, створювати безліч скверів, заповідників та парків, боротися з масовим вирубуванням лісів, адже природа нашого краю неповторна у своїй красі, і ми повинні зберегти її для наших майбутніх поколінь.

Проте, наскільки б сильно ми не берегли природу, не забували народні звичаї та культуру, найбільше майбутнє нашої неньки залежить від нас самих. Майбутнє України пов'язане з численними викликами.

Якщо ми будемо байдуже ставитися до усього того, що відбувається навколо нас, то ми ніколи не зможемо збудувати щасливе майбутнє життя. Тому якщо кожен з нас хоче бачити свою рідну Батьківщину політично, духовно, культурно і економічно розвинутою державою, яка буде спроможною відстоювати свої особисті інтереси в будь-якій міжнародній сфері, ми повинні розвиватися й самі, тим самим розвиваючи рідну країну, не бути байдужими до майбутнього і докладати до цього якомога більше зусиль.

Мені дуже хотілося б, щоб в майбутній Україні люди не вмирали через вживання наркотичних речовин та алкогольних напоїв. Так, усе це вкорочує і забирає життя українців . Згубні звички самі по собі не зникають. Але є служби, які підтримають, допоможуть позбутися цих залежностей.

Проте майбутнє України не обмежується внутрішніми завданнями. Наша країна також повинна зберігати свою незалежність та розширювати міжнародні партнерства. Україна має право на місце в європейській та світовій спільноті.

У майбутньому я бачу Україну, яка розвивається та процвітає, де права та свободи кожного громадянина захищені, а можливості є необмеженими.

Але одна думка не дає мені спокою: коли ж закінчиться ця жорстока війна? Чому через чиїсь амбіції руйнуються міста і села, людські долі? Чому смертоносна зброя знищує усе живе навколо, у тисячі сімей приносить страшні звістки про каліцтво, смерть? Я хочу, щоб закінчилась ВІЙНА! Нехай запанує МИР!

І тоді моя Україна , яку я гордо називаю своєю рідною Батьківщиною, стане країною щасливих, гордих, вільних людей!