Чумак Даніїл

Запорізька гімназія №6, 7-В клас

Вчитель, який надихнув на написання есе - Богдана Юріївна Залевська

"Чому бути українцем – це моя суперсила?"

Я пишаюся тим, що я українець, оскільки це стосується багатої культурної спадщини, наполегливості та віровідданості, які притаманні українському народу. Наша незламність духу і сила нації базуються на чисельних історичних випробуваннях. Існує щось надзвичайне у відчутті та усвідомленні своєї національної приналежності. Це більше, ніж просто мати паспорт із відповідним гербом та гербовою печаткою. Це як суперсила, яка надихає кожного українця бути краще ніж зараз, вона начебто додає внутрішню силу. З нею ти вважаєш, що ти не єдиний, а з тобою поруч понад сорок мільйонів українців.

По-перше, я пишаюсь тим, що я українець, через наш багатий спадок та неймовірну культуру. Україна – країна, населена відданою та сильною нацією, яка відзначається своєю глибокою історією, унікальною мовою, традиціями та неповторною естетикою.Українці завжди демонстрували рішучість та готовність захищати свою країну і свою волю. Ми ніколи не зупиняємось перед труднощами. Історія України насичена подвигами і стражданнями, і це надихає нас бути могутніми, незламними та вірити в краще майбутнє. Вона свідчить про те, що ми здатні витримати будь-які випробування та здолати непереможні труднощі. По-друге, солов’їна мова, якою ми розмовляємо – це не лише комунікативний засіб, але й наша спадщина, що витримала випробування часом. Ця мова зберігає нашу історію, створення та духовність.

Українська культура – це скарбниця різноманітності, де традиційні звичаї, музика, живопис, література і багато інших проявів національної ідентичності сходяться у єдиному гармонійному образі. Мистецтво, кулінарія, популярні поети, такі як Іван Франко, Леся Українка, Тарас Шевченко, обрядова співоча спадщина – лише кілька прикладів того, що робить нашу культуру особливою та неперевершеною. Бути частиною цього надзвичайного скарбу є привілеєм, це надихає мене далі досліджувати та розкривати багатства нашої цивілізації. Я пишаюсь своїм походженням, бо мої предки віддавали все заради свободи та гідності України. І я, в свою чергу, розумію, що моя роль - це продовжити боротьбу за свободу та добробут нашої країни.

Незламність духу української нації завжди була випробувана часом і обставинами. Незламність духу української нації – відданість і віра в майбутнє, навіть у найтяжчі миті. Це вплив, який підтримує нас в усіх випробуваннях. Упродовж нашої історії українці створювали та демонстрували видатну культуру, мистецтво та науку, що мають визнання в усьому світі. Наші національні традиції, мелодії та танці вражають своєю красою та потужністю. Ми маємо багатий український мовний добуток, який є невід'ємною складовою нашої національної унікальності. Від боротьби за незалежність минулих століть до сучасних подій, де українці стоять на захисті своєї країни, наша нація завжди виявляла потенціал, відвагу та вірність своїм ідеалам. Ми навчаємося з історії наших героїв, відданих своєму народу, ця історія надихає нас жити, боротися за свободу і знати свої права, які вважаємо святими. Отже, наше суспільство виживає та росте в умовах випробувань, це робить усіх сильнішими кожен день.

Ми народ, який завжди стоїть разом, коли це потрібно. Наша єдність– наша найвеличніша сила. Крім того, важливо зазначити нашу невгамовну працьовитість і солідарність. Українці завжди стояли пліч-о-пліч під час боротьби за свободу інших народів. Ми не тільки боремось за нашу власну перемогу, але й допомагаємо іншим країнам здолати труднощі та будувати мирне майбутнє. У своєму прагненні до перемоги я відчуваю велику відповідальність. Я роблю свою маленьку, але важливу частину внеску в підтримку своєї держави і людей. Ми всі маємо обов'язок бути гідними представниками своєї нації, оскільки кожен з нас несе відповідальність перед нашим соціумом та майбутніми поколіннями.

Бути українцем – це моя суперсила, яка надає мені сміливості, гідності та глибокого патріотизму. Я пишаюсь тим, що я українець через нашу незламність та спроможність встояти в найскладніші часи. Наша нація виживає завдяки гордості, вірі в свободу та спільним зусиллям, це наша найбільша сила. Я також пишаюсь своїм корінням, та обіцяю залишатися вірним цим цінностям, роблячи все можливе для перемоги України!