Життя 29-річної Євгенії Соболєвої відібрав російський обстріл Ізюма 19 березня 2022 року. Того дня важке поранення отримала і мама Євгенії, яка невдовзі також померла.

У загиблої залишилися маленька донечка

Євгенія Соболєва народилася в місті Ізюм. Там навчалася у школі №11, а згодом закінчила місцевий професійний ліцей №24, де здобула фах кухаря-кондитера.

Євгенія працювала швачкою на приватному підприємстві. Любила малювати, піклувалася про тварин. Близькі згадують її доброю людиною, яка йшла назустріч іншим та намагалася допомогти.

Із перших днів повномасштабної війни в Ізюмі лунали вибухи. Російські військові завдавали масованих ударів по місту. 19 березня 2022 року Євгенія дозволила доньці погуляти біля будинку, а опісля зі своєю матір'ю вийшла на поріг оселі. У цю мить російська армія вдарила по місту з «Градів». Євгенія отримала поранення в сонну артерію та загинула на місці. Її маму поранило в ноги. Згодом стало відомо і про її смерть.

Місцеві жителі відтягнули тіло Євгенії за будинок, де вона пролежала до наступного дня. Після цього жінку поховали на городі, а у вересні 2022, коли Збройні Сили України звільнили Ізюм від російської окупації, Євгенію Соболєву вдалося перепоховати на кладовищі.

У загиблої залишилися маленька донечка, батько та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.