Спочатку з Дебальцевого при обстрілах люди бігли. Від нас таксисти їхали туди, вивозили людей, привозили їх до нас у селище, тут було тихіше. Тоді вже чули відголоски Слов’янська і Дебальцевого, але ще ясно нічого не представлялося. А вже 22 січня 2015 року був перший обстріл, і саме цей обстріл припав по нашій вулиці Ватутіна. Осколками побило чотири будинки, до нашого не долетіло.

Після цих обстрілів ми вискочили на вулицю й не могли зрозуміти, що таке взагалі відбувається. Від того будинку, де були прильоти, ми живемо через три будинки. А сусіди, там трохи вище жили Бондарі, їм осколок залетів у вікно, цим осколком вибило господареві око й пошкодило дитині ручку. Ми викликали швидку допомогу, бігали всі, кричали, не могли зрозуміти, що з нами відбувається.

Перші два-три місяці сиділи без води, без газу, без світла. Незважаючи на те, що були обстріли, усе відновлювалося, газові труби варилися...

На сьогоднішній день у нас усе нормально, є вода. Ми живемо нормально, тільки в душі якийсь нехороший осад... Не знаю...

Я живу з чоловіком, поруч у своїх будинках живуть два сина. У сина в 2018 році (він був таксистом) викрали машину, у нього був нервовий зрив, і ми його відправили працювати в інше місце. Але він повернувся, сказав: «Мамо, не можу. Як це, тут стріляють, а я там в нормальній обстановці живу?» Він повернувся, і з того часу ми всі разом. І бабусі наші поруч, мої і чоловіка батьки.

Мріємо про настання повного миру. Дуже хочу гучного дитячого сміху.

Через те, що стріляють, у нас навіть селище постаріло в тому плані, що молодь роз’їжджається, роботи немає, фінансове становище в багатьох важке і їдуть заробити. Взагалі, у нас селище хороше, квітуче.

Є такий вислів – у темні часи видно світлих людей. Побачили, хто чим дихає, хто як до кого ставиться. Усе це внесло корективи в цей напружений час.

З 2014 року я працювала в гуманітарному штабі. Ми отримували допомогу від Ріната Ахметова. Тоді це відіграло важливу роль. У той час магазини працювали, але грошей не було, зарплати затримували. Три роки ми жили за рахунок гуманітарної допомоги.