4 березня 2022 року російські військові зайшли в гуртожиток на вулиці Ястремській у Бучі. Вибивали двері, виводили людей, проводили обшуки. У будівлі саме перебували Валентин Слизюк і його син Роман Шадловський.

У сина не було пів голови...

«Вони вимагали показати документи і мобільні телефони, вивели з квартири й почали обшук. Солдати тримали в руках список із іменами й точно знали, чому і до кого прийшли. Вони роздивлялися татуювання. Знайшли документи сина про нагородження за оборону Авдіївки. Він служив в АТО. Знайшли його форму з охоронної фірми і мою – з Афганістану. Полонили також сусідів – Ігоря Григоренка й Олександра Приходька. Нас усіх повели на іншу вулицю, змусили роздягнутися й ще раз розглядали татуювання. Питали, чому не воюємо. Дістали нагородний документ сина. Я почав просити, кажу – в нього ж ключиця зламана. На це відповіли: «Ми полікуємо» і жбурнули мене в кущі. Хлопцям зв’язали руки, повели на вулицю Києво-Мироцьку й кинули у машину. Це був останній раз, коли бачив сина живим», – розповів Валентин.

За його даними, полонених чоловіків відвезли в один із медичних закладів між Ворзелем і Мироцьким, де був штаб окупантів. Орієнтовно 7-8 березня їх розстріляли.

Романові Шадловському було 27 років. Мав освіту менеджера. Працював на автозаправці. У 2017-му підписав контракт із ЗСУ й став військовослужбовцем 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Під час АТО переніс дві контузії. Повернувшись у 2019 році до цивільного життя, працював охоронником.

«Мій син був доброю людиною. Коли хтось просив про допомогу, кидав усе і йшов на поміч. Зустрічався з дівчиною, але сім'ю створити так і не встиг. Був веселий. У дворі збирав навколо себе юрби сусідських дітей, займався з ними спортом, вчив підтягуватися», – розповів батько.

Тіло Романа разом із ще шістьма вбитими виявили у лісі поряд зі селом Мироцьке 13 червня 2022 року.

«Я впізнав його по одягу, татуюванню й статурі. У сина не було пів голови... Мені довелося кілька разів здавав ДНК, усе це затягнулося. ​​Через понад рік, 18 липня 2023-го, Романа перепоховали на Алеї Героїв у Бучі. Я залишився один в цілому світі», – сказав Валентин Слизюк.

У Романа залишився батько.

Історія з instagram каналу Victims of russia.