Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Любов Стрілько

Посада вчитель початкових класів Комунального опорного закладу Стайківська ЗОШ І-ІІІ ступенів Ржищівської міської ради Київської області.

"Все що відбувалося з нами до 24 лютого вже привело учительство у стан бойової готовності до дистанційного навчання.

Загартовані COVID-19 педагоги, без проблем змогли почати онлайн - навчання. Але зустрічі з учнями, які ми маємо зараз, відрізняється від тих, що були раніше. У стресі та паніці, через які пройшла кожна людина, ми відчуваємо себе безпорадними. Але коли з’являється можливість щось самим робити, хоч на щось впливати – ми повертаємо собі силу. Кожна людина має в собі приховані потужні можливості, які ніби чекають нагоди щоб проявитися. Зазирнувши всередину себе, знайшовши там джерело стійкості, мужності, любові, мудрості, віри, ми зможемо навчити цьому своїх дітей.

До наших уроків приєднуються учні з різних куточків України. Частина дітей поїхали у більш безпечні місця – на захід нашої країни і за її межі. У класі є діти тимчасово переміщені зі сходу. Відбувається постійний рух. І реальна ситуація така, що вчитель має пристосуватися і підлаштуватися до кожного учня індивідуально і бути готовим до різних викликів. На першому місці у нас людяність, збереження життя і здоров'я наших дітей.

Ми маємо бути гнучкими і давати дітям можливість у будь якому форматі виконувати роботу.

Обсяг роботи має бути помірним, щоб не зашкодити здоров'ю дитини. Кожній дитині має бути забезпечеий доступ до навчального матеріалу.

Сьогодні ми маємо величезний вибір онлайн ресурсів, що розкривають перед педагогом величезні, неймовірні можливості. Має бути реалізована для кожного учня ситуація успіху.

Я пишаюся своїми учнями. Радію з того, що вони з моєю допомогою всього цього навчилися.

Щодень ми стаємо сильнішими. Впевнена, ми гідно пройдемо цей складний для нас період, ми визначили свої сильні сторони, зрозуміли, де треба працювати ще потужніше. Ми маємо проявляти волю і наполегливість там де можемо це робити, кожен на своєму місці.

Тримаємо зв’язок з реальністю, молимося, віримо у Збройні Сили України. Все буде добре, бо з нами правда, з нами Бог. Слава Україні!"