Проценко Віолетта, учениця 9 класу Херсонського ліцею № 51

Вчитель, що надихнув на написання есе - Оганесян Аліна Віталіївна

Моя Україна майбутнього

Україна завжди була країною зі складною та цікавою історією, гарними краєвидами та унікальними архітектурними будівлями. У минулому вона переживала важкі випробування, але завжди доводила, що гідна незалежності. І зараз з цим випробуванням доказує, що в неї велике майбутнє.

Моя Україна майбутнього – це країна, у якої велике майбутнє, вона завжди намагається досягти кращого, розвиваючи свій потенціал та демонструючи світу свою силу.

Вона повинна відзначати та підтримувати  нові традиції. Вивчати та просувати мову, щоб у майбутньому більше людей спілкувались на рідній мові, більше навчальних закладів викладали українською та розвивали культурну спадщину. Також це допоможе зміцнити патріотизм та об’єднати кожного українця.

У нашій ситуації єдність кожного грає важливу роль для майбутнього і для сьогодення.

Творчість є важливим чинником у розвитку нашої країни, як на національному, так і на міжнародному рівні. Про наше минуле та теперішнє буде написано багато книг українською та іноземними мовами світу. Буде знято багато цікавих фільмів, які передадуть у майбутньому наш тяжкий стан зараз. Багато артистів та митців перейшли на українську мову і співають пісні - це перший крок на просування рідної мови серед підлітків.

Також унікальність української культури та архітектури приваблює туристів з усього світу.

Важливо зберігати традиції, створювати нові та покращувати рецепти національних страв для того, щоб кожен турист, який відвідає нашу країну отримав гарні враження. Фестивалі, ярмарки, прикрашені міста на різні свята - все це впливає на рівень туризму і з кожним роком цей рівень буде тільки підвищуватись, тому що з кожним днем Україна розвивається.

Окрім культурного розвитку треба прагнути до розвитку технологій, тому що це також впливає на якість життя, на ефективність виробництва підприємств та підвищує Україну, як державу, яка може стати конкурентом у міжнародній сфері технологій.

Технології важливі, тому що у наш час, щоб комфортно жити кожній людині країна повинна бути розвинена і в плані техніки. Особливо зараз це важливо у медицині, тому що завдяки сучасним приладам ми зможемо лікувати більш складні хвороби, легше виявляти причини болю. І поширення української творчості та підняття рівня туризму - це теж завдяки технологіям.

Україна буде місцем, де права та свобода кожного громадянина гарантовані та захищені. Всі люди матимуть можливість вільно показувати свою індивідуальність, висловлювати свої думки та ідеї без обмежень та страху.

Також буде мати зміцнену правову державу та кращий процес правосуддя. Можливо, Україна займе головне місце у відносинах між країнами світу. Буде більше взаємодіяти з тими країнами, які зараз не йдуть на співпрацю та покращить стосунки з ними, як в торгівельному, так і в політичному плані. Покращить своє виробництво і підніметься у світовому ринку. Внутрішня політика теж повинна стати краще, тому що це теж може вплинути на міжнародні відносини.

Наша рідна країна у майбутньому може бути державою, якою ми пишаємося, сильною, розвиненою та затишною для проживання. Тут кожен громадянин має можливість показати свою індивідуальність та потенціал, кожен має захищену свободу та права, всі розуміють важливість єдності, а культурна спадщина, архітектура та історія розвивається та цінується кожним.

Це країна, яка співпрацює з різними країнами і розвиває міжнародні стосунки. І також ми повинні не забувати і цінувати тих героїв, які віддали життя і зараз борються за те, щоб ми могли навчатися і думати про майбутнє Батьківщини.