Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Іванівна

«У нас у підвалі сусіди ховалися. Майже все село ховалося»

переглядів: 436

У будинку, де мешкає Наталя Іванівна з мамою та сином, такий великий підвал, що в ньому від обстрілів ховалися всі сусіди. А ось будинок не встояв – почав тріскатись.

Все у нашому житті змінилося 18 липня 2014 року. Це дуже добре пам'ятаю. Все у нас тут бахало, вибухало і тремтіло. Від вибухів пішли по хаті тріщини, і він почав потроху сипатися.

У нас підвал під будинком - і ми там ховалися, і сусіди прибігали. У них не було таких великих підвалів, а у нас було мало не все село. У нас село невелике - 70 людей. Ну, десь чоловік 20 у нас знаходилися. Спали також у підвалах.

У мене мама, так як вона у віці, отримувала гуманітарку Ріната Ахметова. Тільки за продуктами треба було їхати до Станиці, тому я отримувала приблизно раз на два місяці. Вони для нас важливу роль відіграли. Той самий рис, та сама крупа, цукор - ми могли протягнути, розрахувати. Знаємо чого нам на скільки вистачить. Щось розтягуємо до кінця місяця, а щось підкупимо.

Моїй сім'ї Червоний Хрест допоміг. Потім ООНівська була – у 2014-2015 роках. Потім усі фонди пішли, і ми могли розраховувати лише на допомогу Ріната Ахметова.

Погано, що роботи у нас на селі немає. Син у мене не працює. Я зараз на пенсії і мама моя ще жива – ось і живемо втрьох на дві пенсії та ще й те, що на городі виростимо. Ну, не будемо гнівити Бога, є люди і гірше живуть.

Втомилися ми трохи. Обстріли продовжуються, два дні тому знову, кажуть, обстрілювали Станицю, Кондрашівське депо, Малинове. От до цього трохи спокійніше було. А потім почалися ось ці обстріли, і зараз ми знову нервуємо. Світло можуть відключити. Безвихідь якась.

Мрію, що все це закінчиться, і настане спокій. Хочеться, щоб наші діти та онуки чогось досягли у цьому житті, у цій країні. Просто хочу миру.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пшеничне 2014 2015 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я робота їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій